Ny Alliance: Fri kopiering af musik på nettet
Danskere med internet skal have fri adgang til musik for 75 kroner om måneden, foreslår Ny Alliance. Pladeselskaberne er i gang med en lignende ordning og vil klare det selv.

Af Anne Winther, anwi@avisen.dk

Forslaget fra Ny Alliance er et forsøg på at komme piratkopieringen til livs og sikre, at musikerne ikke taber penge.

»Musikbranchen omsætter for 1,5 milliard kroner. Hvis man dividerer det med antallet af bredbåndsforbindelser i Danmark giver det 75 kroner,« siger Morten Bay og slår fast, at ordningen skal være frivillig og ikke en tvungen licens. Pladeselskaberne er enige.

»Vi har lagt op til en ordning, hvor man for et beløb oveni sit internetabonnement får fri adgang til musik. Det centrale er, at der kommer penge i kassen, og i det øjeblik, der er fri adgang til musik, bliver piratkopieringen uinteressant,« siger Jesper Bay, Marketing direktør i IFPI.

Hos pladeselskaberne er man i gang med udviklingen af abonnementer, der giver fri adgang til musik, men før de kan realiseres, kræver det, at man bliver enige med Koda, der repræsenterer komponisterne.

»Kagen på halvanden milliard skal deles, og diskussionen om, hvem der skal have hvilke stykker, trækker i langdrag. Vi mener, man hellere skulle komme i gang og så dele kagen bagefter,« siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Koda.

via Listen To News