Nu vil ministeren granske 36.800 overarbejdstimer
- Banedanmarks ledelse skal naturligvis tilrettelægge indsatsen så effektivt som muligt, så skatteborgerne får mest muligt for pengene. Mine embedsmænd vil nu følge op på sagen om overarbejde på de faste møder, de har med styrelsen, skriver Magnus Heunicke i en mail til Avisen.dk. Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Transportminister Magnus Heunickes (S) embedsmænd skal nu gå dybere ind i sagen om de mange overarbejdstimer og de kritiserede vagtplaner i Banedanmark.

Transportministeriet går nu ind i sagen om de 36.800 overarbejdstimer på fjernstyringscentralerne i Banedanmark.

Det oplyser transportminister Magnus Heunicke (S) til Avisen.dk.

- Banedanmarks ledelse skal naturligvis tilrettelægge indsatsen så effektivt som muligt, så skatteborgerne får mest muligt for pengene. Mine embedsmænd vil nu følge op på sagen om overarbejde på de faste møder, de har med styrelsen, skriver Magnus Heunicke i en mail til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Politikere raser: Her er der optjent 36.800 overarbejdstimer

Massivt overarbejde

Tidligere på ugen kunne Avisen.dk fortælle, at medarbejderne på Banedanmarks fjernstyringscentraler på seks måneder i 2014 har optjent 36.800 overarbejdstimer. En række medarbejdere har eksempelvis fået løn for 6.500 timer grundet overarbejde, selv om de reelt kun har arbejdet omkring 4.300 timer. Det fremgår af Rigsrevisionens nye rapport ’Vagtplanlægning i udvalgte institutioner’, der udkom i onsdags.

Læs også: Rigsrevisionen kritiserer staten: Stram op på vagtplanerne

I rapporten kritiserer Rigsrevisionen, at der er alt for lidt styr på vagtplanerne i statslige institutioner. Derfor bruger staten unødigt mange skattekroner på lønninger til ansatte i blandt andet Banedanmark.

Negative bonuskontrakter

I rapporten skriver Statsrevisorerne om vagtplanen i Banedanmark:

- Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at vagtplanlægningen i Banedanmark ikke har sikret, at personaleresurserne bruges så sparsommeligt og effektivt som muligt.

LÆS OGSÅ: Kritiserede arbejdsgivere: Vi har altså styr på vagtplanerne

Det har tidligere fået transportordførere fra oppositionen op i det røde felt. Villum Christensen fra Liberal Alliance vil have indført negative bonuskontrakter til ledere, mens Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre ville have ministeren på banen. Det skete så nu.

Gør hvad man kan

Banedanmark mener, at de gør, hvad de kan for at undgå overarbejde. Der kan dog opstå huller på grund af sygdom, men der er bedre økonomi i at besætte den slags vagter med overarbejde frem for at have flere medarbejdere, fordi der er mange døgnbemandede arbejdssteder spredt over hele landet, mener Banedanmark.

LÆS OGSÅ: 26 rocker-betjente får overarbejdsbetaling for 9.600 timer