Nu støtter S pludselig spin-undersøgelse
Statsminister Helle Thorning-Schmidt ville ikke risikere at sidde alene tilbage i afstemningen om en ny undersøgelse af spindoktorer, så nu har Socialdemokraterne stemt for. Foto: Polfoto, (Peter Hove Olesen)
Et bredt flertal i Folketinget har netop stemt for en ny undersøgelse af spindoktorer. Det sker efter de seneste ugers spin-skandaler.

Der er bred opbakning til et sætte gang i en ny undersøgelse af reglerne for spindoktorer.

Efter de seneste ugers afsløringer af tvivlsomme gerninger begået af spindoktorer under VK-regeringen, har Dansk Folkeparti fremsat et forslag til en undersøgelse.

"Vi mener, at det er vigtigt at der er et flertal i Folketinget bag reglerne. Der har været problemer med Venstre-ministres spindoktores embedsførelse," siger Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke til Newspaq.

Dermed er Socialdemokraterne vendt på en tallerken i spørgsmålet. Under en folketingsdebat i går om spørgsmålet var partiet ikke stemt for undersøgelsen.

Enhedslisten meldte tidligere på dagen ud, at støttepartiet ville stemme for en undersøgelse, hvis Venstre stemte for.

Dermed tegnede der sig et flertal i Folketinget, som fik Socialdemokraterne til at stemme for. Da afstemningen var færdig i Folketingssalen havde 107 stemt for. Ingen imod.

Undersøgelsen kommer efter den seneste tids ballade med tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (S) spindoktor Peter Arnfeldts rolle i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Senest er der kommet nye beskyldninger mod tidligere forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor Jacob Winthers ageren i skandalesagen om lækagen om danske jægersoldaters indsættelse i Irak.

S-R-SF-regeringen har oprustet på antallet af spindoktorer og har nu godt og vel dobbelt så mange ansat, som VK-regeringen havde.