Nu starter rocker-jagten i Esbjerg
Hells Angels åbnede et nyt klubhus i Esbjerg i sidste uge. Nu optrapper kommunen kampen mod rockerne, siger borgmesteren. Arkivbillede. Foto: Foto: DRESLING JENS / POLFOTO
De nye Hells Angels-rockere i Esbjerg skal rammes med hjælp fra Skat, siger borgmesteren. Politiet skruer også op for bemandingen.

Hells Angels skal se sig over skulderen i Esbjerg, efter de i sidste uge åbnede nyt klubhus i byen.

Det fortæller borgmester Johnny Søtrup (V) ovenpå et møde med politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

"Der vil blive meget nøje overvågning, og politiet opmander også, så der er ingen tvivl om, at de vil blive pustet i nakken," siger Johnny Søtrup til Newspaq.

Sammen med Skat vil politiet og kommunen bruge den såkaldte "Al Capone-metode" mod de nye indbyggere i fiskerbyen. De vil ramme rockerne på socialt bedrag.

"Mange af disse uønskede elementer er jo på offentlig forsørgelse, og der kan vi så afdække, om det hænger sammen, at de kører rundt på store Harley Davidsons, når de måske kun får kontanthjælp," forklarer borgmesteren.

Al Capone var en stor gangster i Chicago i USA. Politiet fik ham bag tremmer på grund af skatteregnskabet og ikke de utallige mord, som gangsteren også havde på samvittigheden.

Sidste onsdag, på dagen for det nye klubhus, røg to støttegrupper fra Bandidos og Hells Angels i totterne på hinanden. Politiet måtte rykke ud til 20 mænd, som med kæder og køller gik amok på hinanden. Dagen efter kom der forstærkninger fra Kolding, og selve præsidenten for Hells Angels, Jørn 'Jønke' Nielsen, bor angiveligt i klubhuset nu.

I den næste måned har politiet også indført visitationszone i Esbjerg centrum, så politiet frit kan undersøge folk for våben.