Nu skal uopklarede drab opklares
Nu vil politiet i København hive gamle drabssager frem i nyt lys. Foto: politi
Politiet tager gamle drabssager op igen for at finde nye spor. Det sker efter dna-beviser har været i spil omkring den såkaldte Amagermand.

Politiet i København kaster sig nu over gamle drabssager med ny og fornyet energi.

Det nye tiltag sker som en konsekvens af sagen mod den såkaldte Amagermanden, hvor det lykkedes politiet at finde nye beviser i en gammel sag. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er især nye muligheder for at bruge dna som et afgørende bevismateriale, der har fået politiet til at finde de ellers forældede sager frem igen.

"Vi er begyndt på arbejdet med at gå de 17 uopklarede drabssager igennem, men det kan tage et år eller mere," siger drabschef Jens Møller til ekstrabladet.dk, og uddyber:

"Vi gennemgår blandt andet, hvad vi har af fysiske effekter, som der måske kan trækkes dna ud af, nu hvor metoderne er blevet meget bedre, og hvor der kun skal bruges en meget lille mængde for at finde en dnaprofil," forklarer drabschefen.

I dag kan retsgenetikerne med den såkaldte PCR-teknik forstørre ganske små dna-spor, så der kan skabes en komplet dna-profil.

I sagen mod Amagermanden lykkedes det blandt andet at finde dna fra håndsved på et sjippetov, som gerningsmanden til den fire-dobbelte voldtægt på Amager brugte til at binde ofrene med.

Rent praktisk har politiet nedsat en gruppe, der ser de gamle rapporter igennem for at få nye idéer.

Herefter gennemgår efterforskerne alle de fysiske effekter i sagerne, som politiet har liggende, retsgenetiske eksperter vurderer så, om der er mulighed for at 'trække' dna ud af sporene, som det skete i sagen mod Amagermanden.