Nu skal ministre stå skoleret: Udenlandske arbejdere bliver underbetalt
S kalder to ministre i samråd. Foto: Mads Claus Rasmussen/Thomas Lekfeldt/Asger Ladefoged/Scanpix Ritzau
S kalder to ministre i samråd om, hvorfor udenlandske arbejdere får helt ned til 12.200 kroner om måneden i løn.

Finansminister Kristian Jensen (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er torsdag blevet kaldt i samråd. De skal gøre rede for deres syn på, at nepalesere i Danmark bliver underbetalt.

Indkaldelsen til samrådet sker på baggrund af, at Ugebrevet A4 for nyligt kunne afsløre, at nepalesere arbejder for i gennemsnit kun 12.200 kroner om måneden.

Det får nu den socialdemokratiske finansordfører Benny Engelbrecht og beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S) til at kræve svar fra de to ministre. 

- Vi vil jo have, at man arbejder under danske løn- og arbejdsvilkår, for hvis ikke man gør det, så er det social dumping, siger Leif Lahn Jensen til Avisen.dk. 

Fagforbund er bekymrede

Nepalesere har en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 21 timer ifølge tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Fagforbundet 3F og Malerforbundet har udtrykt bekymring overfor Ugebrevet A4 over de lave timeantal. Forbundene frygter, at de dækker over fusk med indberetningen af antallet af arbejdstimer.

Den frygt deler Leif Lahn Jensen.

- Når vi ser en artikel om, at så mange nepalesere arbejder til en gennemsnitlig månedsløn på 12.000 kroner, så kan vi godt se, at der er noget galt. 425 nepalesere tager ikke så langt for at arbejde for så lidt, siger han.

"Ikke alle udlændinge er en gevinst"

Socialdemokratiet mener, at det er en gevinst for Danmark at anskaffe udenlandsk arbejdskraft, som ikke kan skaffes herhjemme. 

Men finansminister Kristian Jensen (V) overdriver, når han siger, at al udenlandsk arbejdskraft er en gevinst for Danmark, lyder det fra Leif Lahn Jensen (S).

Han peger på, at det først og fremmest gælder om, at skaffe arbejde til de mange arbejdsløse herhjemme, der godt kan tage ufaglærte og faglærte jobs.

- Nogle udlændinge kan være en gevinst for Danmark, men vi vil gerne høre finansministeren, hvad han mener om de udlændinge, der arbejder så få timer og tjener så lidt, siger han.

via Listen To News