Nu skal Løkke forklare sig igen: "Vi har et demokratisk problem"
Spørgsmålene hober sig op for Socialdemokratiet, der vil have nye forklaringer om statsministerens rolle for Løkkefonden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau
Socialdemokratiet og Enhedslisten vil have en ny forklaring fra Lars Løkke Rasmussen. De mener nemlig, at den nye sag med Lauritzen Fonden peger stik imod, hvad statsministeren tidligere har sagt.

Oppositionen i form af Socialdemokratiet og Enhedslisten afkræver nu en forklaring fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter endnu en sag om løkkefonden sår tvivl om eventuelle dobbeltroller. Det skriver BT.

Sagen omhandler Lauritz fonden, der donerede 1,3 millioner kroner til Løkkefonden sammen med et ønske om "massiv pressedækning", hvorefter Lars Løkke Rasmussen mødte op til åbningen af Løkkefondens nye akademi i Esbjerg med et TV-hold.

Læs mere her: Ny sag om dobbeltrolle: Løkke mødte op med TV-hold efter milliondonation

Den nye sag skaber ifølge partierne tvivl om statsministeren tidligere forklaringer, hvor han har givet udtryk for, at der er vandtætte skodder mellem statsministeren og privatpersonen Lars Løkke Rasmussen.

- I mine øjne er det stik modsat, hvad han tidligere har sagt. Vi har et demokratisk problem, hvis man på den måde kan købe sig til statsministerens opmærksomhed, siger Enhedslistens demokratiordfører Maria Reumert Gjerding til BT.

Socialdemokratiet har allerede sagt, at de i Folketingets spørgetid 28. marts vil spørge ind til en tidligere sag, hvor København Kommune ifølge BT købte konsulentydelser af Løkkefonden og samtidig fik statsministeren til reception.

Nu kommer den nye sag om Lauritzen Fonden ligeledes på dagsordenen. 

- De her nye oplysninger er i modstrid med, hvad statsministeren sagde på samrådet i Folketinget, og det er simpelthen meget alvorligt. Derfor bliver Lars Løkke nødt til at komme med en ny forklaring, siger socialdemokratiets folketingsmedlem Simon Kollerup ifølge BT.