Administration 

Nu må han styre sit syretrip ...

Erhvervsgruppen Nordics direktør afviser samtlige anklager, som er rejst af tidligere medarbejdere.

Her følger spørgsmål-svar-interview med direktør Allan Kamper.

Kan du, Allan Kamper, fortælle mig din version af Lasses Garstads opsigelse den 22. februar?

Han sagde bare sit job op, og det var det.

Og der har ikke været nogen komplikationer?
Næ, overhovedet ikke.

Lasse fortæller mig, at han dagen efter opsigelsen kommer op på Erhvervsgruppen Nordic til et morgenmøde. Er det rigtigt forstået?
Ja, det er rigtigt. Jaja, han kom fuldstændig uanmeldt op uden at have en aftale og brød midt i det hele og afbrød alle vores sælgere. Så jojo, han lavede ulovlig indtrængen, det er rigtigt.

Kan du forklare mig, hvad der skete?

Der skete bare det, at han gik ind, og vi troede ikke, han bare kunne tillade sig bare at afbryde alle. Han gik direkte målrettet ind, da vi stod på vores sædvanlige morgenmøde, og så slukker han musikken. Han får lov at tale og sige: Jeg er ikke blevet bortvist, jeg har selv sagt op. Og så smider han bare sin opsigelse på bordet, fordi han var sur. Han troede, vi havde meldt ud til vores folk, at han var bortvist, men det er aldrig blevet sagt. Det har jeg også sagt til Lasse, at han kan spørge samtlige vores sælgere om.

Lasse har på en eller anden måde hørt, at vi har bortvist ham, hvilket ikke er korrekt, og hvilket aldrig er blevet nævnt på noget tidspunkt. Så kommer han op og er meget ophidset og aggressiv og bryder bare ind.

Der er ikke så meget at diskutere. Han har selv sagt op og fred være med det, det er der ikke noget forkert i. Men manden kommer op til et morgenmøde og bryder ind, mens vi er ved at sætte vores folk i gang. Og han har intet at gøre på adressen. Så kommer han væltende ind i firmaet og laver de vildeste optøjer.

Det er helt uacceptabelt, men han får lov til at gøre det alligevel, for det skal ikke virke, som om vi vil skjule noget.

Hvad sker der, da han lægger opsigelsen på bordet?

Han smider opsigelsen på bordet. Så beder jeg ham om at gå, og det vil han ikke. Så tager jeg fat i hans arm for at smide ham ud. Og så bliver der lidt sniksnak frem og tilbage. Han vil ikke gå, så jeg siger: Nu smutter du bare. Du har intet at gøre her overhovedet.

Hvad snakker I om? Det er inde i et lokale ved siden af, hvor der en glasvæg...

Vi bliver nødt til at få ham fjernet fra sælgerne. Vi kan ikke have, manden spreder rygter, der er forkerte. Det er bare det.

Vi er ikke vant til, at folk kommer og skaber sig på den måde. Han ringer ikke en gang til mig og spørger, om det er rigtigt, at jeg har sagt det. Han er skide ligeglad. Så kommer han bare op og brager ind til vores sælger og udstiller os som virksomhed, for at vi har gjort noget forkert. Det er helt uacceptabelt.

Hvad snakker I om?

Hvad vi snakker om? Jeg siger bare, at det er fuldstændig uacceptabelt. Det er det. Der er ikke så meget i det. Og så siger jeg, at han intet har at gøre her, så han må godt fise af med det samme.

Lasse Garstad siger, at du ordret siger: "Jeg smadrer dig" ...

Det har jeg aldrig sagt. Nu må han lige styre sit syretrip.

Var du ophidset over, at han kom ind og smed sin opsigelse?

Overhovedet ikke. Jeg var bare sur over, at han bryder ind. Jeg var ikke ophidset. Nu er jeg en del ældre end ham, så selvfølgelig var jeg ikke det.

Lasse Garstad siger til mig, at han siger op i god ro og orden, men at du ikke vil have, han siger farvel til kollegaerne. Er det rigtigt?

Overhovedet ikke. Jeg ved ikke, hvorfor han digter det der. Hvorfor skulle han ikke måtte sige farvel til kollegaerne?

Han siger, du sagde, at "det havde de ikke tid til, de skulle arbejde".

Nej. Hvis det har været midt i arbejdstiden - nu kan jeg ikke huske, hvornår det var, fordi vi er så meget videre i teksten - kan det godt være, jeg har sagt, han ikke må forstyrre kollegaerne. Vi plejer altid at sige, at folk kan komme op og sige hej næstkommende fredag, hvor vi har fredagsbar. Der var jo ikke noget dramatik i, at han stoppede. Han var lidt ustabil som medarbejder - det kan så være sagen lige meget - hvor han havde nogle ting, han skulle justere op. Det mente han så tilsyneladende ikke var muligt. Så der er ikke på nogen måde dramatik.

Hvordan har du det med, at Lasse Garstad har politianmeldt dig for vold og trusler om vold?

Det var jeg ikke klar over. Men hvis det er korrekt, kan han jo få en om ulovlig indtrængen på privat område. Jeg kan slet ikke forstå, der skal gøres så meget ud af det. Han har selv sagt op. Mere er der ikke i det.

Jeg har talt med ansatte, som var med til morgenmødet, der siger, at Thomas Schroll, underchefen, tegner dødningehoveder ved siden af Lasses navn på salgstavlen, at I griner af det, og at du senere fortæller en eller flere medarbejdere, at Lasse Garstad er bortvist på grund af dårlig indstilling og dårligt salg.

Dødningehoveder? Det har jeg aldrig set. Det er ikke korrekt, det er jeg nødt til at afvise. Hvorfor skulle vi gøre det? Vi skal bare videre, når en mand stopper.

Jeg kan forstå, Lasse Garstad har 9000 kroners løn til gode, som I ikke har udbetalt.

Det er rigtigt.

Kan du forklare mig, hvorfor de ikke er udbetalt?

Han skulle have haft 10.000, og det var der en klokkeklar aftale om, men der er sket en tastefejl, hvor der kun er tastet 1000 ind. Men det har vi beklaget over for ham, og det er aftalt, at han får sin løn ved næste lønudbetaling. Det er også dybt beklageligt, for vi snyder aldrig folk og har aldrig gjort det og har ikke tradition for det. Det er en fejl.

I en mail 26. februar skriver du i en mail, at du vil udbetale pengene hurtigst muligt.

Det er så også ved næste lønudbetaling.

De kan ikke udbetales før det?

Vi udbetaler løn én gang om måneden.

Og heller ikke i en fejlsituation som den her, hvor der blev indtastet forkerte tal?

Det ved jeg ikke. Jeg tror kun, det kan lade sig gøre én gang om måneden. Men jeg ringer da bare til Lasse, hvis det er. Det er ikke sådan, at vi nægter at betale pengene. Han må hellere end gerne få pengene med det samme, det er mere besværligt for mig, at jeg skylder ham penge.

I den mail skriver du også, at "næste gang skal du gøre din research bedre, for det kan ende med at blive dit livs dyreste brøler."

Det kan det. Dit livs dyreste brøler er ment sådan, at hvis han laver ballade over for mig, vil vi selvfølgelig også finde ud af den anden vej med vores advokat, hvad har det kostet i omkostninger og muligvis gøre krav på erstatning for det. Det er klart, stemningen er sgu ikke god, når der kommer en op og laver sådan et stunt.

Nu afviser du at have sagt til de andre, at Lasse blev bortvist.

Det har jeg aldrig sagt. Det er fis i en hornlygte.

Hvor ofte bortviser i ansatte?

Det ved jeg ikke. Det sker ikke så tit.

Jeg har talt med to tidligere ansatte, som fortæller mig, at i den periode, hvor de var ansat, stoppede seks medarbejdere, og alle gange fortalte du medarbejderne, at de var blevet bortvist.

Det har jeg ingen kommentarer til. Overhovedet. Hvem der stopper og hvorfor... tit og ofte gør folk det selv jo, så det har jeg ingen kommentarer til.

Så det passer ikke, at de er blevet bortvist?

Det kan jeg hverken be- eller afkræfte. Men min tid er ved at være gået, så du skal være hurtig, hvis du skal have en afslutning.

Hvad er arbejdstiden for ansatte? Jeg kan forstå på tidligere ansatte, at de flere gange er blevet truet med øjeblikkelig fyring, hvis ikke de er blevet til klokken syv, selv om de har fri to timer tidligere.

Det er heller ikke korrekt. Der står i folks ansættelseskontrakt, at man skal arbejde, til man har nået sine resultater. Men vi truer ikke folk heroppe, og det har vi aldrig gjort.

Noget andet, de har fortalt mig, er, at du blandt andet har brugt udtrykket, at vi skal have fundet de to svageste led, som vil blive fyret mandagen efter, inden der startede et nyt tirsdagshold med nye sælgere.

Det er noget fis. Der er ikke noget med, at vi skal finde svageste led. Men nu er vi inde på intern politik, og det gider jeg slet ikke kommentere. Hvordan vi driver vores forretning, det har jeg ikke lyst til at kommentere. Det er fair nok, du vil have en kommentar til den sag, men vores interne politik vil jeg ikke kommentere.

Har du nogensinde haft henvendelser fra fagforeninger?

Det har jeg heller ingen kommentar til.

Det har du heller ingen kommentar til. Der blev ført en sag mod dig i 2008 med en som blev bortvist, hvor du ...

Jeg har ikke yderligere kommentarer.

 

billede af gravemaskine med mink i grabben
Nyheder

LIGE NU:
Så graves der mink op

billede af Elon Musk
Nyheder

Tesla

suspenderer

bitcoin

Prins Joachim portræt
Kongelige

Joachim utilfreds
med sin rolle

billede af tina turner som optræder
Kendte

Tina Turner er optaget i rockens Hall of Fame - igen

Anders Matthesen portræt
Underholdning

Afdeling Q-producer:

Sådan lokkede vi

Matthesen med

Friluftsgudstjeneste med stort kors
Nyheder

Derfor har du fri i dag

Håndskrevet brev
Helt vildt

Flaskepost
fra Titanic?

Radovan Karadzic i retten
Nyheder

Krigsforbryder skal flyttes

Nyheder

Trump-kritiker smidt ud

Trapper ved Møns Klint
Nyheder

Leg turist herhjemme:

Her er dansk

natur i særklasse

Retten i Holbæk
Krimi

Mand voldtog to små piger

Vaccine injiceres i sprøjte
Corona

Dagens spørgsmål: Har du oplevet bivirkninger ved vaccine?

brand på færge forsøges slukket
Nyheder

Scandinavian Star

skal undersøges igen

Nyheder

Højeste antal smittede siden januar

En blå Tesla 3 oplader
Biler

Hver tredje bilist overvejer en elbil

Person holder glas med Corona-vaccine
Nyheder

Fraråder frivillige

vacciner: Et lotteri

hugorm ligger på jorden
Dyreliv

Sæsonen er i gang:

Pas på kæledyret 

til salg skilt foran hus - med mærkatet solgt
Livsstil

Salgstiderne rasler ned 

anne linnet sammen med hustruen kathrine kjær
Kendte

Anne Linnet: Husk

dem der betyder mest

lille pige i rød kjole kigger ind i kameraet
Nyheder

18 år i dag:

Maddies forældre

håber stadig 

Crystal Cove State Park
Dyreliv

Sjælden monsterfisk

skyllet op på land

vladimir putin i aktion på ishockeybanen
Helt vildt

Putin amok

på ishockeybanen

mand med blå skjorte kigger ind i kameraet
Kendte

Hollywood-skuespiller

død

politimand holder rødt stopskilt
Krimi

Betjent snuppede

fire vanvidsbilister

på tre timer

Melvin Kakooza på den røde løber til Zulu Awards. Han har kasket på.
Kendte

Taler ud om hjernetumor:

Mistede sproget

Nærbillede af Bjarne Corydon i baggrunden ses Børsens redaktion.
Nyheder

Børsen politianmeldt

for mulig svindel

Billede fra en Netto butik. Her ses to handlende mænd med ryggen til kameraet og hver sin velkendte gule kurv i hænderne.
Krimi

Skænderi i Netto:

Pudsede sin

hund på kvinde

Lene Beier med det meget genkendelige korte lyse hår. Hun er fotograferet med ryggen mod en rude, som på den måde viser hende spejlvendt. Hun er iført en mintgrøn trøje.
Film og TV

TV 2 dropper

populært program

En nyfødt baby ligger i et par hænder.
Nyheder

Kommuner får lov

til at bortadoptere

børn ved fødslen

Spar penge på din varmeregning
Advertorial

Annonce

Spar stort på varmeregningen med en varmepumpe

Bosse Hall Christensen taler med alvorlig mine og hænder, der gestikulerer.
Kendte

Shu-bi-dua-stjerne

smidt ud igen:

Jeg er dybt skuffet

En læge eller sygeplejerske med en vaccinekanyle i hånden.
Nyheder

Professor:

Ingen grund til 

corona-panik 

Lederen af De Radikale, SF og Socialdemokratiet, Sofie Carsten Nielsen, Pia Olsen Dyhr og Mette Frederiksen i snak i Folketinget.
Nyheder

Partiledere burde tage

imod frivillig vaccine

En baby med store blå øjne med en legeklods i munden mens han eller hun kigger direkte ind i kameraet.
Nyheder

Baby-Boom: Så mange

corona-babyer

er kommet til verden

Gepard bag hegn
Dyreliv

Gepard angreb dyrepasser:

Nu strammes reglerne

Janni Spies portræt
Kendte

Janni Spies knust:

Har mistet sin

elskede bror

Københavns Rådhus set ude fra
Nyheder

Kommune dropper sexismeundersøgelse

Tegning af Leonardo da Vinci
Nyheder

Lille tegning er 100 millioner værd

Portræt Søren Brostrøm
Nyheder

Brostrøm i sorg:

Mor er død

En mand med sin kæmpestore familie
Helt vildt

Han har 16 koner – og 151 børn

Vaccine fra Novavax
Corona

Ny vaccine forsinkes

Ambulancer på gade
Nyheder

En lærer og flere børn dræbt i skoleskyderi

Kø på motorvej
Rejser

Udsigt til tæt trafik

Gadebillede fra Kina
Nyheder

Kina runder 1,4 milliarder indbyggere

Mænd indsmurt i kolort
Corona

Desperate indere:

Bruger kolort

som coronakur

Dar
Film og TV

Dar Salim: Ny thriller optages på Fyn

mink
Nyheder

Minkopgravning: Kommer til at lugte

Nyheder

Mindst 20 dræbt i Gaza

dracula
Helt vildt

Tør du: Bliv vaccineret hos Dracula

zirkus nemo
Underholdning

Søren Østergaard: Jeg har det rædselsfuldt

kram
Nyheder

Corona: Englænderne må  kramme igen

Johannes Møllehave
Kendte

Dødsfald: Johannes Møllehave blev 84 år

Jerusalem
Nyheder

Raketter mod Jerusalem

corona
Nyheder

Coronasmitten slår hårdt i Hovedstaden

seng
Kendte

Kendt TV-par: Vi sover ikke sammen

magasinforside med mette frederiksen
Nyheder

Netto-magasin i

shitstorm: Hele

Danmarks Mette

Tingbjerg
Nyheder

København i farezonen - Tingbjerg Sogn lukkes ned

mand med maske står med kanyle
Nyheder

Vaccineplanen

skrider

folk sidder på græsset til festival
Nyheder

Dagens afstemning: 

Går du glip af 

en festival? 

festivalgæster hører musik
Nyheder

Grøn Koncert

aflyser 

fire skuespillere poserer
Film og TV

Han skal afløse

Rasmus Bjerg

bjerbestigere i lang kø på vej op af Mount Everest
Corona

Corona-kaos

på Mount Everest 

person vasker hjulkapsel på bil
Biler

Tips og tricks:

Sådan gør du

bilen forårsklar

tre personer står ved pulte ved pressemøde om corona
Corona

Indkalder til

pressemøde

solsikker på mark
Nyheder

Op til 25 grader:

I dag kommer 

sommeren

leopard blotter tænderne
Dyreliv

Leopard skaber 
panik i storby

vej i borup
Krimi

30-årig

i kritisk tilstand

to personer taler ved sø
Nyheder

4 millioner døde mink

skal nu graves op 

cykler på vej
Nyheder

Her går det galt

for cyklisterne 

Lars Brygmann med sin Bodil
Kendte

64-årige Lars Brygmann:
- Jeg er i mit livs forår

Casper Steinfath på surfbræt
Sport

Dansker krydser som den første Kattegat på surfbræt

billede af en chimpanse der ser aggressiv ud
Dyreliv

Drama i dansk zoo: Skytte klar ved voldsomt chimpanseslagsmål

billede af søren vester i haven
Film og TV

Søren Vester
tager over efter
Søren Ryge

billede af en myre
Livsstil

Har du myrer på køkkenbordet?

petra nagel og asbjørn munk
Kendte

Tv-vært flasher

brystpumperne

Felix Smith om bord på båden
Kendte

Felix Smith: - Det er så let at gå i panik

person bliver testet for covid-19
Corona

Testkrav og bekymringer

om smitte presser kommuner

billede af en flåt
Livsstil

Flåtsæsonen begynder: Her skal du være opmærksom

billede af hagl
Nyheder

Nyt varsel om voldsomt vejr: Torden, hagl og skybrud

billede af pengesedler og mønter
Nyheder

Klar til mere
skattefri udbetaling