Nu lægger Venstre gymnasierangliste ud
Hvilke gymnasier, der ligger i toppen og bunden af karakterskalaen, vil fremover være at finde på venstre.dk, lyder det fra undervisningsordfører Peter Juel Jensen. Foto: Colourbox
Venstre vil holde liv i ranglisten over gymnasiernes eksamenskarakterer, efter undervisningsministeren har fjernet den fra hjemmeside.

Endnu en omstridt liste over karakterer genopstår.

Som noget af det første fjernede undervisningsminister Christine Antorini (S) ellers ranglisten over gymnasieskolernes eksamenskarakterer fra ministeriets hjemmeside.

Men i protest vil Venstre nu lægge listen ud på deres hjemmeside.

"Det her drejer sig simpelthen om, at vi skal have så meget åbenhed som overhovedet muligt. Dels for at sikre, at folk har et reelt valg, men også for at sikre, at gymnasierne lærer af hinanden," siger Venstres børne- og undervisningsordfører Peter Juel Jensen til Newspaq.

Han tilføjer, at partiet sørgede for at downloade ranglisten, inden Undervisningsministeriet fjernede den.

"Vi vil lægge den nuværende liste ud, og så vil vi selvfølgelig også sørge for, at den bliver opdateret," forklarer han.

I regeringen ryster man på hovedet over Venstres nye tiltag.

"Den ønskede åbenhed kan en borger opnå ved at kontakte gymnasierne. En rangorden er ikke et retvisende billede af, hvad en uddannelsesinstitution står for," siger børne- og undervisningsordfører Troels Ravn (S), som kalder listen for "en urimelig gabestok".

Det var Venstres tidligere undervisningsminister, Troels Lund Poulsen, der indførte ranglisten over landets gymnasier på samme vis, som der blev lavet en over folkeskolernes afgangskarakterer.

Sidstnævnte liste har partiet også valgt at lægge ud på deres hjemmeside.

Foreløbig vil Venstre holde ranglisten ajour ved at stille spørgsmål og få svar fra Christine Antorini, men undervisningsordføreren tror på, at listerne efter forhandlinger igen vil blive lagt på Undervisningsministeriets hjemmeside.

"Jeg tror da selvfølgelig, at ministeren også kan se fornuften i, at der er et retvisende billede i, hvor godt at gymnasierne præsterer," lyder det fra Peter Juel Jensen.

Den socialdemokratiske ordfører på området understreger, at det har været en mærkesag at få fjernet listerne:

"Jeg kan ikke forestille mig, at vi vil ændre holdning på dette område."