Efter dramatisk tid som restauratør: Nu sælger DF-profil kendt spisested
DF-parret Kim Christiansen og Pia Adelsteen blev gift i 2014. Sammen har de i seks år drevet smørrebrødsrestauranten Á Porta i Mariager. Fremtidsudsigterne gør nu, at den skal sælges. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Folketingsmedlem Kim Christiansen (DF) har sat restauranten Á Porta til salg.

Á Porta i hjertet af Mariager er netop sat til salg.

Restauranten i det mælkebøttegule hus er foruden sine berømte smørrebrødsanretninger også kendt for at have folketingsmedlem Kim Christiansen (DF) som ejer.

- Flere er interesserede, og vi har allerede haft møder med tre potentielle købere. Og jeg håber da, at køberen vil drive restauranten videre som den gode smørrebrødsforretning, det er. Det vil være fjollet at skifte navn, siger han til Avisen.dk

Til dagligt driver Kim Christiansen restauranten Á Porta med sin hustru Pia Adelsteen, der også er folketingsmedlem i Dansk Folkeparti.

Det er udsigterne til et stigende arbejdspres, som gør, at restaurantparret nu ser sig nødsaget til at sælge Mariager-restauranten, fortæller Kim Christiansen.

Restaurant Á Porta ligger i hjertet af Mariager og mest kendt for sine smørrebrød og mulighed for lidt vådt til ganen. Foto: Screenshot/Google Maps

- Pia stiller op til EU-parlamentsvalget, og vi forventer jo, at hun bliver valgt. Og så bliver det umuligt at drive restaurant ved siden af. Når hun er i Bruxelles, og jeg er i København, har vi ikke timerne til at drive forretning i Mariager, fortæller Kim Christiansen.

Han fastslår ved samme lejlighed, at de ikke har sat den til salg endnu hos en mægler, men at de er fast besluttet på at sælge restauranten. Forhåbentligt i løbet af foråret.

Hvad den nye ejer gør, vedkommer ikke mig
Kim Christiansen

Hvad en restaurant med fuld inventar på adressen Teglgade 3 i Mariager skal koste, ønsker Kim Christiansen ikke at oplyse.

Dansk Folkepartis trafikordfører har i den grad været i vælten i sin tid som ejer af Á Porta. 3F har jævnligt langet ud efter ham, fordi han ikke har tegnet en overenskomst for de ansatte på restauranten. 

Og når man spørger Kim Christiansen om, hvad der nu skal ske med de ansatte og deres arbejdsforhold, svarer han:

- Det er fuldstændigt op til den nye ejer, om de nuværende ansatte skal fortsætte på Á Porta og under hvilke arbejdsforhold, det skal foregå. Jeg tror, at de ansatte vil fortsætte. Så indtil videre sker der ingen ændringer på den konto, siger han og understreger:

- Hvad den nye ejer gør, vedkommer ikke mig.