DF'er efter massiv 3F-kritik: Nu betaler jeg pengene
Dansk Folkepartis Kim Christiansen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
DF's Kim Christiansen vil nu betale sygedagpenge til en tidligere ansat på politikerens restaurant A Porta i Mariager.

Efter massiv kritik fra fagforbundet 3F vil Dansk Folkepartis Kim Christiansen nu betale sygedagpenge til en tidligere medarbejder. 

Det oplyser Kim Christiansen til Avisen.dk.

- Den sag er for mit vedkommende ude af verden. Vi har sammen med Horesta (brancheorganisation for Hotel og Restauration, red.) fundet en løsning, og vil sende et tilbud om at betale sygedagpenge, siger Kim Christiansen til Avisen.dk.

Sagen drejer sig om en tidligere ansat på Kim Christiansens restaurant A Porta i Mariager. Ifølge 3F mangler hun at få udbetalt 15.500 kroner i sygedagpenge.

Derfor truede 3F med at stævne Kim Christiansen for beløbet.

Kim Christiansen fortæller, at tilbuddet om tilbagebetaling af sygedagpenge vil blive fremsendt senere tirsdag. Det konkrete beløb ligger under de 15.500 - men er ifølge Kim Christiansen 'et kompromis' efter, at advokater fra Horesta har kigget nærmere på kontrakten.

- Det har været vigtigt for mig, at 3F ikke skal diktere, hvordan jeg driver min forretning, siger Kim Christiansen.

Ingen overenskomst

Fredag kom det frem, at 3F mente, at Kim Christiansen manglede at betale sygedagpenge til Christinna Jereminsen, der var ansat i politikerens restaurant. Hun blev sygemeldt med stress i august.

Siden er bølgerne gået højt mellem parterne. Blandt andet kaldte Kim Christiansen faglig sektretær i 3F Mariager, Karsten Mølgaard Sørensen, for 'dybt debil' i Ekstra Bladet.

Kim Christiansen ejer Á Porta sammen med sin hustru Pia Adelsteen, der ligeledes sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti.

Sagen om sygedagpenge er langt fra den første omhandlende Á Porta. Tidligere har 3F været efter politikeren, da der ikke er overenskomst på restauranten. Og det kommer fortsat ikke på tale, slår politikeren fast overfor Avisen.dk.

- Jeg skal ikke have overenskomst - hverken med 3F eller nogen andre, fastslår Kim Christiansen fortsat.

- Vi har meldt os ind i Horesta for lidt tid siden. De vil nu sørge for, at kontrakterne fremover er i orden, så der ikke er noget at komme efter, fortæller Kim Christiansen.

Netavisen Pio skrev mandag, at Kim Christiansen havde været til samtale hos partitoppen hos Dansk Folkeparti. Adspurgt om den samtale har haft indflydelse på beslutningen om nu at ville betale sygedagpenge, afviser Kim Christiansen.

- Den sag har ikke noget med partiet at gøre. Det er min private sag, og der er styr på det nu.

Avisen.dk har været i kontakt med Karsten Mølgaard Sørensen, faglig sekretær hos 3F Mariager. I en SMS skriver han, at 'det er godt, at han (Kim Christiansen, red.) nu siger, at han vil betale, men vi har intet hørt eller set fra ham endnu'.