Nu får danskerne sandheden om deres pension

Nu gør pensionssektoren op med de urealistisk høje afkastningsforventninger, man tidligere har stillet kunderne i udsigt.
- De nye, mere realistiske prognoser viser, at de fleste skal vente at få en noget lavere pension end den, der fremgår af deres prognose i dag, siger CBS-professor Jesper Rangvid.
- De nye, mere realistiske prognoser viser, at de fleste skal vente at få en noget lavere pension end den, der fremgår af deres prognose i dag, siger CBS-professor Jesper Rangvid. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix/arkiv

Efter flere år med hård kritik gør pensionssektoren op med de urealistisk høje afkastforventninger, som man har stillet kunderne i udsigt.

Det skriver Finans.

- De nye, mere realistiske prognoser viser, at de fleste skal vente at få en noget lavere pension end den, der fremgår af deres prognose i dag, siger CBS-professor Jesper Rangvid til Finans.

Finanssektoren i Danmark har hidtil holdt fast ved samfundsforudsætninger fra dengang, hvor obligationer gav langt mere i rente end i dag. Men dermed har opspareren fået en falsk tryghed for sin indtægt som pensionist.

Fremover får opspareren ikke bare oplyst mere realistiske tal om den forventede pension. De får også at vide, hvor lav - og hvor høj - pensionen kan blive med den risikoprofil, de har valgt.

Forsikring & Pensions direktør, Per Bremer Rasmussen, er glad for initiativerne, som en samlet pensionsbranche står bag.

- Fremover kan opspareren se, inden for hvilket økonomisk interval deres pension med 90 pct. sandsynlighed havner, siger Per Bremer Rasmussen til Finans.

De endelige tal til at beregne de nye prognoser udtages først til september.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.