Norsk politi overvåger Facebook
Politiets Sikkerhedstjeneste i Norge har intensiveret overvågningen af højreekstreme på internettet efter terrorhandlingen den 22. juli. Arkiv Foto: Polfoto, Jens Dresling
Politiets Sikkerhedstjeneste i Norge har intensiveret overvågningen af højreekstreme på internettet efter terrorhandlingen den 22. juli.

Chefen for Politiets Sikkerhedstjeneste i Norge (PST) Janne Kristiansen kaldte kort tid efter terrorhandlingen Anders Behring Breivik for en "ensom ulv".

Men den 32-årige terrorsigtede havde forud for sin ugerning været særdeles aktiv på forskellige debatsider på nettet, og han brugte sociale medier som Facebook og Twitter for at diskutere sine holdninger med andre.

Og det får PST til at indrømme, at højreekstremisters brug af nettet er en ny udfordring. Derfor har PST i Norge nu sat gang i en omfattende overvågning af højreradikale på Facebook, Twitter og en række debatfora på nettet.

"Det er et område hvor vi ser at det er økt aktivitet. Og vi ser viktigheten av å innhente informasjon om hva som foregår på de aktuelle nettstedene," siger Tore Risberget, afdelingsdirektør og operativ chef i PST.

Tidligere på året konkluderede PST ellers, at det højreekstreme miljø i Norge ikke ville udgøre nogen trussel mod det norske samfund i 2011 og endte med at tage grueligt fejl.

Kilde: Aftenposten.no