Nordmænd: Må du rådne op i helvede, Anders
Sorg og had blandes i et stort forsøg på at kapere Norges ufattelige tragedie. Foto: Google map
Norge er vågnet op i sorg efter tragedien, hvor en mand har dræbt 87 mennesker. Men midt i sorgen kaster folket had mod gerningsmanden.

Norge er i dag vågnet op i dyb sorg over den tragedie, der i går ramte landet. 87 menneskeliv tog den 32-årige fanatiske kristne og højreekstremistiske Anders Behring Breivik.

Ekstraordniært holder alle landets kirker i dag åbent, så nordmændene kan sørge.

Men det er ikke kun sorg, der præger lørdagen i Norge. Vrede og had afløser sorgen. Det giver sig især til udtryk på internettet. På Facebook er der oprettet mange hadske sider mod Anders Behring Brevik.

På disse sidder får vrede nordmænd afløb for deres frustration over tragedien.

"Barnemorder, Anders!!!" Jeg håber, du rådner op i helvede. Jeg håber, de tager sig ekstra godt af dig i fængslet," skriver en ung vred nordmand, der hedder Roy.

En kvinde, hvis profilbillede prydes af det norske flag, er også vred.

"Man får som fortjent. Du vil brænde op i helvede, akkurat som du fortjener. Normalt er jeg ikke for dødstraf, men i tilfældet med denne galning, håber jeg, at de indfører straffen bare for denne person," skriver Mia.

Fra overalt i verden strømmer det ind med både hadske og medfølende indlæg.

En tysker skriver: "man burde skyde dig". En dansker, der hedder Pablo skriver: "Mange varme tanker herfra Danmark til vores skønne naboer," i en besked, hvor der er indsat mange hjerter.