Nordea-chefer fjernet efter politianmeldelse
Den ene af de to chefer forlader Nordea, mens den anden har fået en stilling internt i banken. Foto: Colourbox
Finanstilsynet har politianmeldt Nordea for urent trav i forbindelse med en investeringsanalyse. Nu er de ansvarlige fjernet.

Efter skandalen om Pandoras forbløffende kursfald og politianmeldelsen af Nordea Danmark, har banken fjernet to chefer.

Mandag, samme dag som Finanstilsynet formelt anmeldte banken til politiet, fjernede Nordea Thomas Lindquist og Steen Lønberg Jørgensen.

Det skriver Epn.dk.

De to chefer havde begge titel af managing directors i bankens danske corporate finance afdeling.

Hos Dansk Aktionærforening siger chefredaktør Jens Møller Nielsen, at sagen bør kulegraves.

"Investorerne, Finanstilsynet, Fondsbørsen, Erhvervs- og Selskabsstyren og i sidste ende økonomi- og erhvervsministeren må have en interesse i at få sagen undersøgt. Det er ikke bare investorer, der har løbet en risiko og tabt nogle penge. Rigtig mange ting lugter i denne sag," siger han til Epn.dk.

Nordea har ikke svaret på Newspaqs henvendelse om, hvordan banken vil genvinde investorernes tillid.

Men tirsdag konstaterede Finanstilsynets vicedirektør, Julie Galbo, at det er alvorligt, når en bank anbefaler aktier i et selskab, men ikke oplyser om, at banken selv ejer 3,9 procent af den pågældende virksomhed.

"Grunden til, at investorer skal have de oplysninger, er, at det er den eneste måde, de kan vurdere objektiviteten af en analyse på. Hvis ikke de får oplysninger, som kan påvirke analytikeren, eller beslutningen om at distribuere analysen, så har de ikke rigtig noget redskab til at foretage den her vurdering," sagde Julie Galbo til Newspaq.

De to chefer i Nordea har haft deres stillinger i Nordea i henholdsvis halvandet og to år.