Nøglen til dansk Sudirman-succes ligger i damedoublen
Kamilla Rytter Juhl (th.) og Christinna Pedersen (tv.) har både niveauet og erfaringen til at præstere under pres. Arkivfoto. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Hvis Danmark skal præstere ved Sudirman Cup, skal Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl levere varen.

Sidst på ugen indledes badmintonturneringen Sudirman Cup, som er VM for blandede hold, i Australien.

Danmark er vanen tro blandt de nationer, som spås medaljechancer, men der bliver hård konkurrence fra lande som Kina, Japan, Sydkorea, Malaysia og Indonesien.

Sidstnævnte er i gruppe med Danmark og Indien, hvorfra to af de tre nationer går videre sammen med nummer ét og to fra de andre tre grupper.

Danmark bør have styrken til at gå videre, men derfra kan alt ske, og alle spillere skal præstere på sit topniveau, hvis håbet om medaljer skal blive til virkelighed.

Men især damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, som siden OL har været i forrygende form, bliver en vigtig brik på holdet.

- De er ekstremt vigtige. De har niveauet, og de har rutinen, og vi forventer, at de kan være med til at spille os frem til de afgørende kampe, siger landstræner Kenneth Jonassen til DR Sporten om damedoublen.

Og det pres trives de to erfarne spillere fint med.

- Vi føler et stort ansvar, og vi er også glade for at blive påduttet et stort ansvar herhjemme fra af den sportslige ledelse, siger Christinna Pedersen til DR Sporten.

- Der er jo ikke andre damedoubler udtaget, så vi ved godt, at det er os, der skal ud og præstere, tilføjer hun.

Det danske hold består af Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Mathias Boe, Carsten Mogensen, Mads Conrad-Petersen, Mads Pieler Kolding, Mathias Christiansen, Joachim Fischer, Line Kjærsfeldt, Mia Blichfeldt, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Sara Thygesen.

Kina har vundet Sudirman Cup de seneste seks gange og ti af de seneste 11 gange.

Danmarks bedste resultater er sølv i 1999 samt i 2011.

/ritzau/