Nødråb fra betjenten Morten: Vi lider ekstremt under forholdene
Polititet er ved at knække, skriver en betjent i et debatindlæg. Hans kollegaer lider under pressede arbejdsforhold, lyder det. Privatfoto
Politiet er lige ved at knække. Sådan lyder opråbet fra en landets betjente, der er bekymret for sine kollegaers ve og vel.

Det danske politi er presset i knæ og er lige ved at knække.

Sådan lyder det fra Morten Beese Nielsen, en bekymret betjent, der selv er gået på orlov.

I et debatindlæg på politiken.dk gør han det klart, at politiet ifølge ham snart ikke kan klare det længere. 

"Langsomt, men sikkert er lederne i Rigspolitiet og politikerne i regeringen ved at ødelægge dansk politi," skriver Morten Beese Nielsen blandt andet i sit indlæg.

Sikkerhedsopgaver øderlægger

Ifølge ham er det de mange sikkerhedsopgaver, der følger med den øgede terrortrussel, der er ved at æde politiet op indefra.

Den bekymrede betjent nævner blandt andet opgørelser, der viser, at landets betjente har opsparet 950.000 overarbejdstimer, hvilket er en stigning på 60 procent siden 2014.

Læs mere om det her.

Og når politiet skal bruge det meste af deres tid på ekstra sikkerhedsopgaver, bliver de ifølge Morten Beese Nielsen hevet væk fra de opgaver, som de er sat i verden for. 

"Danskerne giver køb på retssikkerheden med alle politiets bevogtningsopgaver. Hvad betyder terrorbevogtningen for danskerne, hvis kriminelle tilsyneladende har frit spil i de forskellige politikredse," spørger Morten Beese Nielsen.

Derfor prøver han nu at råbe Rigspolitiet op. De skal sørge for, at der er politifolk nok til at løfte opgaven.