Træt af politiet: Betjenten Morten fik nok af arbejdspresset
Til sidst følte man sig lidt som en G4S-vagt istedet for politibetjent, siger Morten Beese Nielsen. Foto: Privatfoto
For få betjente og alt for mange weekender, der blev inddraget til vagter på bekostning af samvær med familien, blev for meget for Morten.

I de sidste ni år har man kunnet møde Morten Beese Nielsen i politiuniform på gader og stræder. Men politiet har ændret sig og arbejdspresset er blevet for stort. Derfor har den 34-årige betjent smidt uniformen og er gået på orlov. 

Det er først og fremmest for få betjente og alt for mange weekender, der blev inddraget til vagter på bekostning af samvær med familien, der blev for meget for Morten Beese Nielsen. 

- Jeg kunne ikke stå inde for det politi, jeg arbejdede for. Jeg mødte på arbejde, men jeg var træt, havde ikke lyst og motivation til at udføre mit arbejde, og det var ikke med en indstilling til at yde noget ekstraordinært, siger betjenten til BT.

Over for Avisen.dk uddyber han, at politiet i løbet af de sidste halvandet til to år har bevæget sig i en retning, som ikke stemmer overens med den idé, han har af en politibetjent.

Føler sig som en G4S-vagt

- Det blev mere og mere sikkerhedsopgaver. Til sidst følte man sig lidt som en G4S-vagt istedet for politibetjent. Det har kvalt initiativet til at gå ud på egen hånd og opsøge sager. Det en vigtig kerneværdi, det med at bruge politinæsen, siger han til Avisen.dk. 

Det var især efter terrorangrebene i København, at der kom flere bevogtningsvagter, hvilket øgede arbejdspresset på ham og hans kolleger, forklarer han. Og problemet er, at der simpelthen ikke er nok betjente.

- Det startede jo egentlig helt tilbage i 2007 med politireformen, hvor vores politiforbund gjorde opmærksom på, at vi ikke var nok til at løfte de fremtidige opgaver, som politiet fik, og det var der ikke rigtig lydhørhed overfor. Det her er resultatet af, at der ikke er nok betjente, siger han til Avisen.dk og uddyber:   

Når det ekstraordinære bliver ordinært

- Vi yder gerne en ekstraordinær indsats, når der sker noget ekstraordinært. Men når det ekstraordinære bliver ordinært, og det bliver normen, at man får inddraget sine weekender og der bliver lavet om i vagtplanerne med meget kort varsel, så har vi et problem.  

Ifølge BT fik 128 betjente orlov i 2015. Endnu flere havde et ønske om det, men måtte fortsætte arbejdet på grund af stram økonomi.

Overfor Avisen.dk bekræfter Morten Beese Nielsen, at han i hvert fald på anden hånd har kendskab til kolleger, som har udtrykt ønske om orlov, men ikke har kunnet få det. 

- Jeg har hørt fra nogle, som kender nogle, som ikke har fået bevilget deres orlov, siger han.