Nemlig.com knaldet for illegal arbejdskraft
Illegal arbejdskraft til 40-50 kroner i timen. I seks tilfælde er Nemlig.com chauffører blevet anholdt og fået bøder, fordi de arbejdede illegalt i Danmark. Rikke Dyrberg
I seks tilfælde er chauffører fra Nemlig.com blevet anholdt og fået bøder, fordi de arbejdede illegalt i Danmark. Deres lønninger lå på 40-50 kroner i timen, skriver Fagbladet 3F.

Internetsupermarkedet Nemlig.com er på ny kommet i modvind.

Firmaet har fået en række bødesager på halsen, efter Københavns Politi i seks tilfælde har stoppet fragtvogne fra Nemlig.com og anholdt chaufførerne, fordi de arbejdede illegalt i Danmark.

Fem af de seks sager har fundet sted indenfor det seneste år.

Det skriver Fagbladet 3F.

Det er personer fra de afrikanske lande Liberia, Guinea-Bissau og Nigeria, der via vognmænd har kørt varer for Nemlig.com uden arbejdstilladelse, viser politiets efterforskning.

40-50 kroner i timen: Moderne slaveri

De illegale arbejdere har fået en timeløn på 40-50 kroner i timen.

Afsløringen får Jan Villadsen, formand for 3F's transportgruppe, op i det røde felt.

- Jeg bliver harm, fordi det er moderne slaveri. Det er udnyttelse af dem, der er allernederst i samfundet og er flygtet fra krig og fattigdom, siger han til Fagbladet 3F.

Han mener, at Nemlig.com's ledelse udmærket er klar over, at de vognmænd, der leverer deres varer til danske dørtrin, underbetaler deres chauffører.

- De ved godt, at det ikke kan lade sig gøre at bringe deres varer ud til de lave priser uden at underbetale de ansatte, siger Jan Villadsen.

Nemlig.com: Vi slår hårdt ned på snyd

Nemlig.com mener, at problemet med illegalt arbejde er den enkelte vognmands ansvar, da Nemlig.com ikke selv ansætter chauffører.

- Det er ikke vores medarbejdere; det er vognmændende selv, der driver det. Derfor kan de gøre en masse ting, uden at vi er klar over det, siger administrerende direktør Stefan Plenge til Fagbladet 3F.

Virksomheden slår hårdt ned på snyd, fremhæver han.

- I fremtiden vil vi opdage det i langt højere grad, fordi vi har indført mere kontrol, og så vil vi slå hårdt ned på det, siger Stefan Plenge.

Rotter og dårlige arbejdsforhold

Sagen om illegal arbejdskraft følger i kølvandet på flere dårlige sager om Nemlig.com.

For nylig kom det frem, at der har været rotter på virksomhedens lager i Rødovre.

Læs også: Rotteplage hos fremadstormende supermarked

Samtidig har Avisen.dk i en længere artikelserie afsløret et dårligt arbejdsmiljø hos Nemlig.com, der eksempelvis giver bøder til chaufførerne, hvis de kommer for sent til en levering.

Læs også: Karim fik bødesmæk på 361.706 kr. af Nemlig.com