Nattens regn det rene vand mod juli-skybrud
De store mængder nedbør der faldt igår, kan på ingen måde sammenlignes med skybruddet fra juli, fortæller Falck. Foto: Kristoffer Gravgaard
Søndagens store skyl når ikke julis skybrud til sokkeholderne, siger Falck.

Jo, et par biler sad fast og nogle kloakdæksler sprang af. Men regnvejret i går aftes var intet i mod det enorme skybrud, der druknede København den 2. juli i år.

"Det her er jo ingenting. Når der er skybrud, og der kommer over 100 milliliter vand på ganske kort tid, som der gjorde i København, det kan kloakerne slet ikke holde til. Der havde vi jo over 1.700 vandskader den 2. juli, så det her er vand i forhold til," siger Claus Christiansen, der er pressechef hos Falck.

Indtil videre har Falck over hele landet fået omkring 80 henvendelser om skader. De 34 af dem er fra Fyn, hvor regnen slog hårdest ned. Men selv på øen i midten kommer man ikke til at se lige så alvorlige skader som sidst.

"I går var der tale om silende regn over lang tid, og det er alt andet lige bedre i forhold til kloaker og marker, fordi de bedre kan absorbere det," siger Claus Christiansen.

Han benægter dog ikke, at det var et ordentligt skyl, der bragede ned over Danmark i går.

I dag har veje både på Fyn og i Københavnsområdet da også været spærret af som følge af regnen, og Falck har været ude på "redningsaktioner" - blandt andet var de tidligere ude på Lyngbyvejen og redde flere lastbiler, der stod fast i en meters regnvand.

I følge TV2 er faldt der omkring 68 millimeter regn over otte rimer på Fyn i går. Det svarer normalt til en almindelig august måneds regnforbrug i alt.