Nato undskylder angreb med helikopter
En Nato-helikopter i Afghanistan angreb pakistansk militær og dræbte 28 personer. Foto: Anders Lind Jørgensen
Indtil videre er 28 meldt døde og 11 sårede, efter en Nato-helikopter angreb en pakistansk militærpost. Nato undskylder nu angrebet.

Undskyld.

Sådan lyder det fra De Internationale Styrker, ISAF, hovedkvarter i Afghanistan, efter en helikopter angreb en allieret pakistansk militærpost lørdag og dræbte op mod 28 personer.

"Min dybtfølte og personlige medfølelse går til familier og elskede til de pakistanske sikkerhedsstyrker, som er dræbt eller såret," siger general John Allen, øverstkommanderende i Afghanistan.

Han går nu i gang med at undersøge, hvorfor helikopteren angreb de allierede styrker.

"Episoden har min personlige opmærksomhed og forpligtigelse til grundigt at undersøge fakta i sagen," fortæller generalen.

ISAF arbejder stadig på at forbedre forholdet til Pakistan, og særligt operationer på grænsen mellem Pakistan og Afghanistan, lyder det.

Angrebet har fået Pakistan til at lukke en transportrute, der er afgørende for Nato-soldaterne i Afghanistan, skriver Reuters.

Der er ikke forlydender om, at Nato-soldater skulle være kommet til skade under angrebet.

Angrebet kommer oveni et dårligt forhold mellem USA og Pakistan efter drabet på Osama bin Laden, hvor amerikanerne trængte ind på pakistansk territorium.

Kilde: Reuters