Nationalbanken: Drop vækstpakker
Drop al snak om vækstpakker og gem pengene til den dag, hvor gældskrisen i Europa bliver værre, lyder det fra Nationalbanken. Foto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO / POLFOTO
Økonomien er på vej tilbage til det normale, så der er ikke grund til at nye vækstpakker, lyder det fra Nils Bernstein.

Dansk økonomi er stille og roligt på vej op af hængedynget.

Derfor er der ikke behov for vækstpakker eller boligpakker i øjeblikket, fastslår nationalbankdirektør Nils Bernstein i en kvartalsoversigt over dansk økonomi, som banken netop har offentliggjort.

"Dansk økonomi har været i fremgang de sidste to år, og vi skønner, at de seneste års fald i den ledige kapacitet fortsætter, når vi kommer ind i 2012 og 2013. Økonomien er lige så stille på vej tilbage på et normalt spor, så der er ikke grund til at øge den økonomiske aktivitet gennem finanspolitikken," siger Nils Bernstein.

Den borgerlige regering lancerede kort inden valget en vækstpakke, som skal sætte gang i det private og offentlige forbrug, og både rød og blå blok har talt varmt for en boligpakke.

Men pakkerne er unødvendige, lyder det fra Nils Bernstein.

"Det lave renteniveau og de gennemførte lempelser af finanspolitikken bidrager sammen med fornyet vækst i eksporten til, at den økonomiske fremgang vender tilbage, og at kapacitetsudnyttelsen nærmer sig det normale," lyder det fra nationalbankdirektøren.

Han mener, at pengene skal blive i statskassen og kun bruges, hvis gældskrisen i Europa forværres. Nationalbanken skønner i sin nye prognose, at beskæftigelsen vokser med 20-25.000 personer i de kommende to år.