Nadine er selvmordstruet og på flugt
Fem kvinder af anden etnisk baggrund har kørt sag gennem HK efter at være blevet udsat for sexchikane. Alle er sendt på kvindekrisecenter. to har truet med at tage sit eget liv. Foto: Colourbox
"...hun gør modstand og låser sig inde på toilettet. Han banker på toiletdøren og truer med at sladre til hendes mand...

Nadine lever i dag et liv i ensomhed og frygt.

Hendes egen familie vil ikke se hende. Manden har slået hånden af hende, og han beskylder Nadine for æreskrænkelser mod ham og hans familie. Samme beskyldninger kommer også fra hendes egen familie.

Nadine er i dag på flugt fra begge familier. Hun lever på kvindekrisecenter og har igennem lang tid truet med at tage sit eget liv.

Bliver ramt dobbelt

Hun er ikke blot offer for en chefs sexchikane. Hun også er offer for hendes egen families straf.

For kvinder af anden etnisk baggrund risikerer at blive ramt dobbelt, hvis de bliver udsat for sexchikane. I stedet for trøst og forståelse fra familien kan manden forbyde hende at arbejde.

I de mest grelle tilfælde risikerer hun, at blive forfulgt af sin egen familie, blive udsat for æresvold eller opleve, at familien vender hende ryggen.

Det fortæller fagforbundet HK og bekræftes af dansk-iranske Nahid Riazi er medstifter af Foreningen for indvandrerkvinders rettigheder (IKIR) og rådgiver for voldsramte kvinder.

Nadines mareridt begynder, da hendes gamle chef i den butik, som hun arbejder i bliver sygemeldt i en periode.

Låser sig inde på toilettet

En ny chef træder til, og han begynder hurtigt at gøre ubehagelige tilnærmelser overfor Nadine. En dag hvor hun har fri og er alene hjemme, opsøger han hende i hendes private hjem.

Som muslimsk kvinde ved hun, at hun ikke bør lukke en fremmed mand ind i hjemmet. Men da han er hendes chef og undskylder med et regnskab, der skal lukkes her og nu, indvilger hun til sidst i at lukke ham ind.

Inden for døren begynder han hurtigt at befamle hende. Hun gør modstand og låser sig inde på toilettet. Han banker på toiletdøren og truer med at sladre til hendes mand.[pagebreak]

Efter noget tid giver han dog op og forlader hjemmet.

Slår hånden af hende

Dybt chokeret vil hun fortælle sin mand om overgrebet, da han kommer hjem. Hun føler sig dog stadig flov og skyldig over at have lukket chefen ind i hjemmet. Nadine fortæller derfor i stedet, at det hele er foregået på arbejdspladsen.

Manden insisterer på, at de kører ned på politistationen og anmelder det. Og først der bliver hun nødt til at tilstå, hvad der i virkeligheden er sket.

Fra det øjeblik slår manden hånden af hende. Han vil ikke se hende længere og beskylder hende for æreskrænkelser mod ham og hans familie. Samme beskyldninger følger hurtigt fra hendes egen familie.

Siden har Nadine trukket sin erstatningssag i Voldsoffernævnet, ligesom HK har trukket hendes arbejdsskadesag. De frygter, at den kan være medvirkende til at påvirke kvinden til at tage livet af sig selv.

Nadine er et opdigtet navn. På grund af hendes situation og tilstand er historien ikke fortalt med hendes egne ord. Historien er genfortalt af juridisk konsulent i HK, Jeanette Hahnemann, som har kørt den pågældende kvindes sag. Avisen.dk har ikke været i direkte kontakt med kvinden.