Morten Olsen sætter anføreren af landsholdet
Landstræner Morten Olsen har tiltro til de gamle kendinge til kampen mod Norge. En enkelt må dog blive hjemme. Foto: Scanpix, Jens Nørgaard Larsen
Det blev kun til udtagelse for 18 spillere. De sidste fem findes først, når der er spillet kampe rundt om i Europa på søndag.

Landstræner Morten Olsen ville nok ikke få mange klapsalver, hvis han ernærede sig som tryllekunstner. Det var nemlig ikke mange kaniner han trak op af hatten til landsholdtruppen til EM-kval. kampen mod ærkerivalerne fra Norge den 6. september.

Men en enkelt stor overraskelse blev det til.

Den rutinerede midtbanespiller Christian Poulsen, der er anfører, er ikke med i truppen.

"Han er stresset af situationen og derfor har jeg valgt at se bort fra ham i denne omgang," siger Morten Olsen om den manglende udtagelse af Christian Poulsen, der slider på bænken i sin engelske klub Liverpool.

Men ellers består truppen af gamle travere.

"Vi skal vinde den næste kamp, derfor kigger vi på spillere, der kender hinanden," siger Morten Olsen om sin trup til kampen, som indtil videre kun består af 18 spillere. De sidste fem findes søndag aften, når deres form er vurderet.

Her er truppen:

Målmænd: Anders Lindegaard, Thomas Sørensen og Stephan Andersen.

Forsvar: Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Bo Svensson og Nicolai Boilesen.

Midtbane: Niki Zimling, William Kvist, Michael Silberbauer, Jakob Poulsen, Dennis Rommedahl, Lasse Schøne, Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli.

Angreb: Nicklas Bendtner og Nichlas Pedersen.

Dermed er der mange gengangere fra det skuffende nederlag mod Skotland for 15 dage siden.

Mod Norge er holdet stjernen, siger landstræneren.

"Der er mange ting at tage hensyn til, vi skal have et hold i balance. Holdet skal fungere mod en modstander, der er løbevillig. Det handler ikke om Dennis Rommedahl eller Christian Poulsen, det er ikke den enkelte, holdet er stjernen."

I samme ombæring blev U21-landsholdet udtaget til træningskampen mod FC Midtjylland den 1. september og EM-kvalifikationskampen ude mod Nordirland fem dage senere.