Morfar sparer samfundet for millioner

Det er bedsteforældrene, der træder til når børnene bliver syge. Og det er godt for samfundsøkonomien, skriver DR.dk.
Danske bedsteforældre gør meget for at hjælpe både børn og børnebørn.
Danske bedsteforældre gør meget for at hjælpe både børn og børnebørn. Foto: Colourbox

Det er bedstemor og bedstefar, der kommer og passer, når de små i familien bliver syge. Og det er rigtigt sundt for den danske samfundsøkonomi, at mor og far kan passe deres arbejde, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv. Det skriver dr.dk.

I Dansk Erhverv er de positivt stemt over, at det i hele 30 procent af tilfældene er bedsteforældrene, der træder til og passer de syge børn, efter forældrene har taget barns første sygedag.

- Det er rigtig positivt, for det betyder meget for arbejdsgiveren. Faktisk dækker bedsteforældrene for 450.000 fraværsdage - eller hvad der svarer til 2000 fuldtidsstillinger, siger Rikke Ørum, chef for HR og Arbejdsmiljø ved Dansk Erhverv til dr.dk.

Samlet set sparer bedsteforældrene samfundet for 850 millioner kroner om året.

I de tilfælde, hvor bedsteforældre ikke kan træde til, viste undersøgelsen også, at det oftest er mor, der tager en sygedag for at blive hjemme og passe børn.

- Vi kan se på sygefraværsstatistikker, at mor har et højere sygefravær end far, så på den måde undrer det os ikke, at en del af det er baseret på, at mor bliver hjemme ved et sygt barn, siger Rikke Ørum til dr.dk

Kilde: DR.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.