Mor til Esbjerg-barn beder om hårdere straffe
Esbjerg-manden fik i går syv års fængsel. Nu beder en af mødrene politikerne om at gøre alvor af strengere straffe. Foto: Colourbox
Moren til et af de børn, der har været udsat for overgreb fra Esbjerg-manden, beder politikerne gøre alvor af strengere straffe.

En mor til et af de børn, Esbjerg-manden har forgrebet sig på, sender nu en bøn til Folketingets Retsudvalg om strengere straffe for den slags forbrydelser.

Det oplyser DR Syd.

Manden, der står bag krænkelser og sex-overgreb på flere børn, blev i går idømt syv års fængsel.

I et brev til medlemmerne af Folketingets Retsudvalget lægger moren pres på politikerne for at få dem til at gøre alvor af deres udmeldinger om, at de ønsker strengere straffe. Hendes egen datter blev som 12-årig udsat for anden kønslig omgang end sex samt blufærdighedskrænkelser og trusler på livet.

"Min bøn er, at I nu omsætter de gode intentioner og de flotte udmeldinger til politisk handling nu, så der ikke kan gives rabat til pædofile i form af prøveløsladelser, og at der sker en lovændring i forhold til, at hvis den pædofile ikke vil modtage behandling eller ikke vil samarbejde under et behandlingsforløb, vil konsekvensen være, at gerningsmanden prompte får en tillægsstraf," skriver moren i brevet. Hun ønsker at være anonym af hensyn til sin datters sikkerhed.

Hun skriver i brevet, at hun i går fortalte sin datter om mandens fængselsdom.

"Da jeg hentede hende efter skole, fortalte jeg hende, at manden var blevet dømt syv års fængsel, men jeg fortalte hende også, at hvis han opførte sig godt, ville han kun skulle blive i fængslet i godt fire år. Hun sad ganske stille, og jeg kunne se, at hun var meget eftertænksom, hvorefter hun røbede sin angst med stille tårer trillende ned af hendes kinder. Hun udbrød "Mor, så er jeg kun 16 år. Kommer (den dømte, red.) så og slår mig ihjel. Mor, bliver jeg voksen?"

Moren beder derfor nu indtrængende politikerne om, at de hårdere straffe ikke kun bliver ved snakken.

Se hele brevet på DR Syd hjemmeside: DR Syd