Modekoncern hiver igen tøjet af hylderne
Modekoncernen Bestseller garanterer ikke, at der ikke i fremtiden vil komme flere tilbagekaldelser af tøj fra butikkerne. Foto: AP
Gamle problemer med kræftfremkaldende farvestoffer i tøjet fortsætter hos den danske tøjgigant Bestseller.

Nu vil den danske tøjgigant Bestseller igen hente tøj tilbage fra butikkerne.

Koncernens egenkontrol har afsløret nye tilfælde af kræftfremkaldende stoffer i tøjprodukterne.

Det skriver EPN.dk

Det drejer sig om et tørklæde, som er solgt i 7.700 eksemplarer - 700 af dem i Danmark, og en blazer, som der er solgt 18 stk. af. Derudover en T-shirt, som kun er solgt uden for Danmark og i et begrænset antal.

"For blazerens tilfælde er der tale om en gentagelse af fejl. Konsekvensen er, at vi nu blokerer for modtagelsen af varer fra denne leverandør, indtil vedkommende viser evne til at overholde vores kvalitet og sikkerhedsbestemmelser," siger kommunikationschef i Bestseller Bo Terp til EPN.dk.

I sommerens løb er der i koncernens butikker, som blandt andet tæller Vero Moda, Only og Jack N' Jones, fundet lignende stoffer i tøjet.

Selvom Bestseller trak tøjet med de sundhedsskadelige stoffer tilbage, blev der luftet kritik.

Til at starte med blev Miljøstyrelsen nemlig slet ikke informeret om tilbagetrækningen efter selskabets egenkontroller, som viste overskridelse af de fastsatte grænseværdier for kemikalier. Denne gang har tøjkoncernen informeret styrelsen, som de skal i den slags tilfælde.

Kilde: EPN.dk