Asmaa rejser hjem efter ydmygelse
Asmaa er troende muslim og er overbevist om, at det var diskrimination, den behandling hun fik i Basel lufthavn i går aftes. På billedet ses hun i 2009, da hun var byrådsmedlem i Odense. (Foto: Foto: Carsten Andreasen / POLFOTO)
Efter at have overnattet i Basel lufthavn i Schweiz i nat, fordi hun ikke vil smide sin blazer, har Asmaa Abdol Hamid fået en undskyldning.

Enhedslisten Asmaa Abdol Hamid føler sig ydmyget og træt.

Det er dagen derpå, efter hun missede sit fly og overnattede i en Basels lufthavn i Schweiz, da hun blev nægtet adgang til sit fly til Bruxelles sammen med sin søster.

Men efter en aflyst rejse og en nat uden søvn har Asmaa nu modtaget en undskyldning fra lufthavnen. Det udtaler hun til Newspaq.

"Nu har vi fået en billet tilbage til Kastrup og har fået en masse undskyldninger, og de prøver at rette op på det."

Den tidligere folketingskandidat, fortæller også til Newspaq, at der senere på dagen vil være et møde mellem politiet, sikkerhedsfolkene og de overordnede i lufthavnen, så det ikke sker en anden gang.

Det var fordi, hun ikke ville smide sin blazer og stå i en lille top i fuld offentlighed, at Asmaa Abdol Hamid ikke kom ombord. Men hun fik aldrig rigtig nogen forklaring på, hvorfor hun ikke i stedet måtte smide blazeren i en kabine.

"Først sagde de, det var en international EU-lov og dernæst lød forklaringen, at det var en intern schweizisk-fransk lov. Og så trak de også det tilbage. De kunne ikke engang finde ud af det selv."

Nu venter de bare på at komme hjem, og de to søstre fortæller, at deres tur er ødelagt, en tur de havde glædet sig til.

via Listen To News