Minister: Regering forlænger ikke dagpenge
Mette Frederiksen understreger, at hun taler på regeringens vegne. Foto: Screendump
Regeringen indkalder arbejdsmarkedets parter, A-kasserne og KL for at finde job til arbejdsløse. Dagpenge bliver ikke ændret.

De tusindvis af danskere, som vil stå uden dagpenge fra nytår, skal have et job. De får ikke en ny midlertidig forlængelse af dagpengeperioden.

Det fastslår beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), som dermed skærer igennem i den åbne regeringsstrid om dagpengene.

Mette Frederiksen har allerede tirsdag sendt breve ud for at indkalde arbejdsmarkedets parter, A-kasserne og KL til en forpligtende snak om, hvordan man kan finde job til arbejdsløse.

- Nu har der kørt en diskussion, og jeg synes, det er vigtigt at få slået fast, at det, der har mest perspektiv, er, at mennesker ramt af langtidsledighed kan komme tilbage på arbejdsmarkedet. Det er også det, de arbejdsløse drømmer om.

- Man kan have mange holdninger om længden på dagpengene, men det har mere perspektiv at komme i job.

Så der kommer ikke en ny midlertidig forlængelse af dagpengeperioden. Det er en lukket diskussion?

- Ja. Jeg synes ikke, det har perspektiv nok, for så står vi med samme udfordring et halvt år efter, siger Mette Frederiksen.

Hun understreger, at hun taler på vegne af regeringen.

Så du har også opbakning fra SF?

- Ja, det har jeg. Det er vigtigt at understrege, at regeringen er helt opmærksom på de problemer, der er med arbejdsløshed i Danmark.

- Både langtidsledighed og ungdomsarbejdsløshed. Og vi kommer til at sætte ind på alle områder nu, siger Mette Frederiksen.

Hun har allerede tirsdag sendt breve ud for at indkalde arbejdsmarkedets parter, A-kasserne og KL til en forpligtende snak om, hvordan man kan finde job til arbejdsløse.

- Den periode, som er tilbage af den midlertidige forlængelse af dagpengeperioden skal ikke kun bruges til at diskutere, hvordan dagpengeområdet kan indrettes. Men endnu mere til, hvordan folk kommer fra dagpenge og ud til arbejde igen.

Senere på efteråret vil regeringen desuden fremlægge en pakke med initiativer, som er særligt målrettet danskere, der risikerer at falde ud af dagpengesystemet efter nytår.