Minister holder sig væk fra DSB-konflikt
Henrik Dam Kristensen (S) vil ikke blande sig i DSB-strejken, der går ud over titusindsvis af danskere.

Landets togpassagerer kan glemme alt om at få hjælp fra transportministeren i forhold til DSB-konflikten, der i torsdag får store konsekvenser for passagerne.

Henrik Dam Kristensen (S) vil nemlig ikke blande sig, siger han til TV 2.

"Det er en faglig konflikt, som parterne selv skal løse. Men jeg håber naturligvis, at togtrafikken snart bliver normal igen, især på dette tidspunkt op til jul," siger Henrik Dam Kristensen ifølge TV 2.

Efter eftermiddagens DSB-pressemøde fortalte konstitueret administrerende direktør i DSB, Jacob Kjær, at han endnu ikke havde talt med transportministeren, men at man gør så meget som muligt for at sikre en god togtrafik trods strejken.

"Jeg har ikke haft kontakt til transportministeren i forbindelse med det her, men jeg har haft kontakt til ministeriet omkring situationen. Det er naturligt, at ejerne er orienteret om, hvad der foregår, herunder også hvordan togkørselen er, og hvordan vi sikrer, at togene også kører fremover," sagde Jacob Kjær til Newspaq.

Strejken i DSB har allerede betydet togaflysninger og forsinkelser over hele landet i dag onsdag, og DSB har allerede meldt ud, at halvdelen af togtrafikken bliver aflyst torsdag.

Det er arbejderne på DSB's værksteder, der strejker, og dermed kan togene ikke holdes ved lige.