Mikkel Beha og kone: Sover i en slidt kassevogn
Mikkel Beha og Marian er vokset endnu tættere sammen, efter de ældste sønner er taget på eventyr.  FOTO: Scanpix
Tv-værten Mikkel Beha og konen Marian har for tiden ekstra meget tid til sig selv, og den udnytter de ved at gøre noget af det mest romantiske, de kender til.

I morgen, tirsdag, er det populære program "Kurs mod fjerne kyster" tilbage på TV 2 med trejde sæson, og til manges glæde kan vi igen følge hele familien Beha på eventyr i deres båd "Havana" rundt om i verden.

Men lige for tiden er hverken Mikkel Beha eller konen Marian på verdenshavene. Nej, de går rundt herhjemme og hygger sig alene uden deres sønner - Emil og Theis sejler, og den yngste Alfred er på efterskole.

Og det har sat gang i en hel masse nyt derhjemme, fortæller Mikkel Beha til tv2.dk

Han fortæller, at han for tiden har orlov fra "Go' Morgen Danmark," fordi han har arbejdet utrolig meget på det seneste. Det har frigivet lidt plads til små eventyr i hverdagen:

-  Vi har købt en ti år gammel varevogn, som vi tager på tur i. Så sover vi bag i den. Vi lå oppe i Dollerup Bakker i går nat på en parkeringsplads med et par madrasser bag i. Det er simpelthen så hyggeligt.

Når parret ikke sover i deres varevogn, bor parret på en husbåd. Mikkel Beha fortæller, at han tror, opskriften på netop deres lykke er, at de har mange små og store projekter sammen.

Parret har været gift i 28 år, og når de begynder at kede sig, finder de på noget nyt og spændende at lave.

Nu kommer Havana snart hjem

Et af deres fælles projekter har været at få drengene godt rundt om jorden, de har besøgt dem flere gange undervejs, og lavet serien "Kurs mod fjerne kyster" sammen med dem.

Men det eventyr begynder så småt at bevæge sig mod enden, fortæller tv-værten. Planen er nemlig, at Havanas jordomsejling vil slutte i København på et tidspunkt i sensommeren.

Meget har forandret sig for familien, siden Emil og Theis drog af sted. De er blevet større og voksne, men også Mikkel og Marian har forandret sig, og det bliver nok en overraskelse for drengene, når de kommer hjem:

- De vil opleve en mor og far, som ikke er så meget hjemme som før. Men de vil også opleve at Marian og jeg har udviklet os, for vi har jo meget mere tid alene end før. Vi er nærmest blevet ungdomskærester igen, når vi eksempelvis kører på tur i fem dage træk i kassevognen uden børn, fortæller tv-værten.