Mette forlod La Glace: Nu bager hun med handicappede

Mette Rungsted hædres tirsdag af dronningen for sin svendeprøve som konditor. I dag bruger hun uddannelsen til at hjælpe handicappede på en social café i Ringsted.
Mette Rungsted modtog tirsdag en fornem pris, en sølvmedalje, for sin særligt flotte svendeprøve som konditor.
Mette Rungsted modtog tirsdag en fornem pris, en sølvmedalje, for sin særligt flotte svendeprøve som konditor. Foto: Josephine Blachman

Det er en dag, man sjældent glemmer, når man skal modtage en medalje af det flotteste metal og et håndtryk af Dronning Margrethe. 

Mette Rungsted modtog tirsdag en fornem pris, en sølvmedalje, for sin særligt flotte svendeprøve, efter hun i juni kunne binde en sløjfe om tre år og ni måneders uddannelse som konditor. 

Med sådan en hædersmedalje skal man kunne noget særligt inden for sit fag, og 34-årige Mette Rungsted, der bor i Taastrup med sin otte-årige dreng, er også blevet oplært af nogle af de største på sit område.

Hun har været i lære på Danmarks nok mest berømte konditori, La Glace i København. 

- Jeg har lidt svært ved at rose mig selv, men folk plejer at sige, at man skal kunne noget særligt for at få en læreplads på La Glace, så det var da også dejligt, da jeg blev tilbudt en plads der, siger Mette Rungsted.

Haandværkerforeningen hylder hvert år de dygtigste nyudlærte håndværkere med en sølv- eller bronzemedalje på Københavns Rådhus - traditionelt overrækkes ikke guldmedaljer. I år modtog 77 svende medaljer, og de kommer fra 22 forskellige fag. Det ene er konditor-faget, som Mette Rungsted og to andre er repræsenteret i.

Det giver livsglæde at hjælpe andre

I dag, snart et år efter Mette Rungsted blev færdiguddannet, arbejder hun på en social arbejdsplads. En cafe i Ringsted, hvor der stadig er fokus på kager, men i endnu højere grad fokus på de andre, der arbejder der. 

De har nemlig alle handicap at bakse med. For eksempel downs syndrom, autisme eller er hjerneskadede. 

- Jeg er ansat som konditor, men jeg er mere en vejleder for dem og hjælper dem med at få lavet kager, desserter, sandwich og salater, siger hun og fortsætter: 

- Det giver mig en kæmpe livsglæde og arbejdsglæde at være sådan et sted. De ser meget op til, hvad jeg kan, følger med og prøver at gøre det samme. Det har meget stor betydning for mig, siger Mette Rungsted.

Marcipan, snirkler, guirlander og roser

Om Mette Rungsted en dag lander i et stort konditori igen, ved hun ikke. Men hun har uden tvivl lært en masse ved at være en del af La Glace, og hvad der dertil hører af kreativitet og teknik.

- Jeg elsker at lave store bryllupskager og være kreativ med marcipan, snirkler, guirlander og roser. 

Mette Rungsted er 34 år og måtte tage en omvej for at komme dertil, hvor hun er i dag.

Hun er både udlært skrædder og kontorassistent, men har altid elsket at bage. Så da en tidligere chef gav hende et skub, valgte hun at efterleve sin drøm om at blive konditor. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.