Den nyudlærte Ludovic Stephan Tence er den bedste på sin årgang til at ælte dej og lave wienerbrød, og det blev han tirsdag hyldet for.
Her modtog han nemlig en medalje og et håndtryk af Dronning Margrethe for sit resultat ved sin svendeprøve, da han blev færdigudlært som bager i februar 2017.
Men alle kan blive den bedste, hvis de vil, mener han.
- Jeg føler, det er en sport for mig, og hvis der er konkurrencer, så deltager jeg. Sådan havde jeg det også til svendeprøven, fortæller 28-årige Ludovic Stephan Tence om sin egen indsats.
Hvert år hylder Håndværkerforeningen de dygtigste nyudlærte svende med en sølv- eller bronzemedalje på Københavns Rådhus - traditionelt overrækkes ikke guldmedaljer. I år hædrer foreningen 77 svende fra 22 forskellige fag.
Automekanikere, tømrere, frisører og møbelsnedkere er blandt fagene. Ludovic Stephan Tence er den eneste fra bager-faget.
Han mener dog, at synet på bagere har ændret sig over årene.
- I mange år har det været et fag, hvor der har været en "det er de dumme, der bliver bager"-mentalitet. Men sådan er det ikke længere. Folk går op i det og er kreative, siger Ludovic Stephan Tence.
Som far som søn
Ludovic Stephan Tence har ikke sit bager-talent fra fremmede. Han kommer oprindeligt fra Frankrig, men flyttede til Danmark i 1996, da hans far fik et arbejde som netop bager.
- Det har helt sikkert smittet af, at min far er bager. Også fordi jeg har været med på hans arbejde, da jeg var lille.
Og siden Ludovic Stephan Tence gik ud af folkeskolen har han arbejdet som bager.
- Jeg tog grundforløbet dengang og fandt mig en læreplads. Men jeg var ikke helt stabil i mine unge dage, så jeg røg ud af vagten. Men jeg fortsatte med at arbejde som ufaglært bager.
Og da han fik arbejde i Andersen Bakery i København, blev han opfordret af sin mester til at starte på uddannelsen igen og kom i lære selvsamme sted. Dog kunne han nøjes med halvandet år i stedet for de fire år, som uddannelsen normalt tager.
YouTube er bagerens bedste ven
I dag arbejder Ludovic Stephan Tences på Nimb, som er hotellet i Tivoli i København.
Et sted han er glad for at være, fordi han har frit spil, fortæller han.
Faktisk så frit, at han har opfundet sit eget wienerbrød, man nu kan nyde på morgenbuffeten på hotellet.
- Jeg elsker at bage wienerbrød, og derfor udviklede jeg mit eget til hotellet. Jeg har kaldt det "La vie en rose". Det er fransk, og det er wienerbrød med et foldet æble, som ligner en rose, fortæller han.
Ludovic Stephan Tences flydende fransk gør, at han kan læse mange forskellige opskrifter. Og det er et plus. Men han indrømmer dog, at den største inspiration til nyt bagværk får han gennem digitale medier.
- Jeg ser mange videoer på YouTube på alle mulige sprog. YouTube er bare bagerens bedste ven.
Selvom Ludovic Stephan Tence har modtaget en medalje for sit arbejde, mener han, det er vigtigt hele tiden at udvikle sig. Derfor overvejer han at starte på ismester-uddannelsen inden for en nær fremtid.