Mette F: Jeg er glad for Enhedslistens krav
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ligger ikke skjul på, at hun er glad for Enhedslistens kurs i forhandlingerne. Foto: ft.dk
Regeringen og Enhedslisten forhandler lige nu de sidste detaljer på plads i en ny beskæftigelsespakke.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er glad for Enhedslistens krav til finansloven for næste år.

Støttepartiet er under forhandlingerne kommet med en række krav, og ministeren er ikke ked af Enhedslistens kurs.

"Jeg synes, at det er rigtig vigtigt at få gjort op med den beskæftigelsespolitik, der har været ført i de sidste ti år. Det har været sådan, at alt for mange ledige enten har siddet passivt hen eller har været tvunget til aktivering, der ikke har bragt dem tættere på arbejdsmarkedet," siger hun til Newspaq.

Regeringen og Enhedslisten har formentlig en beskæftigelsespakke på plads allerede lørdag. Ifølge kilder tæt på forhandlingerne redder regeringen og Enhedslisten dagpengemodtagere, som stod til at blive ramt fra næste år.

Planen er at halveringen fra fire til to år først skal træde i kraft i 2013. Samtidig vil Enhedslisten også gøre op med forholdene på kontanthjælp, siger ministeren.

"Enhedslisten har et ønske om, at kontanthjælpsmodtagere i lighed med folk på dagpenge og alle andre danskere har ret til ferie. Det sidder vi og forhandler om lige nu," siger Mette Frederiksen.

Partierne er også blevet enige om at afskaffe starthjælpen og loftet over kontanthjælpen.