Snød polakker for løn: Metrofirmaer flygter fra regningen
- Det er en skændsel, at de stikker af fra regningen og ekstra ærgerligt, fordi det foregår på et offentligt byggeri, som er betalt af skatteborgerne, mener Silas Grage. Colourbox
Polske firmaer har snydt metroarbejdere for løn. Nu flygter de fra regningen.

Selvom firmaer på metrobyggeriet for nylig blev dømt for lønsnyd for i alt to millioner kroner, ser det ikke ud til, at de polske byggearbejdere får deres penge. Det skriver Fagbladet 3F.

Før jul blev det polske firma Kormal og det danske vikarbureau Jobco dømt for at underbetale sine ansatte. Jobco og Kormal bliver nu meldt til inkasso af 3F, fordi ingen af to firmaer har betalt boden.

- Vi vil nu gå til inkasso. Men det hjælper et fedt, fordi Kormal er stukket af til Polen og Jobco er ved at lukke ned. Så det er temmelig sikkert, at de ikke betaler, siger Silas Grage, der er faglig sekretær i 3F Bygge, Jord og Miljø i København.

Kormal blev dømt til at betale 500.000 kroner i en faglig voldgift, mens Jobco blev idømt bod på 1,5 millioner kroner.

3F har vundet sagerne på vegne af fem polske medlemmer i Jobco og 10 medlemmer i Kormal.

- Det er en skændsel, at de stikker af fra regningen og ekstra ærgerligt, fordi det foregår på et offentligt byggeri, som er betalt af skatteborgerne, mener Silas Grage.

For et år siden stak firmaet Cinterex fra Portugal af fra en regning på 11 millioner kroner for lønsnyd på metroen. Her dækkede Metroselskabet efterfølgende regningen.

- Vi kan forstå på 3F, at sagerne om virksomheder Kormal og Jobco er sendt til inkasso eller er på vej til at blive det. Det vil vi naturligvis følge, forklarer HR-chef fra Metroselskabet, Peder Mandrup Knudsen.

via Listen To News