Messi tryller og Barcelona snupper pokaltitlen igen
Lionel Messi strålede af kvalitet, da FC Barcelona lørdag sikrede den spanke pokaltitel med sejr over Alaves. Foto: Javier Soriano/AFP
Argentineren var i en klasse for sig selv, da Barcelona vandt Copa del Rey for tredje år i træk.

Lionel Messi var i overdådigt spillehumør, da FC Barcelona lørdag aften vandt Copa del Rey for tredje år i træk.

Messi bragte Barcelona foran 1-0 efter en halv time, og hans lynhurtige fødder var stærkt implicerede i de øvrige Barcelona-scoringer i 3-1-sejren over Alaves i finalen på Vicente Calderón i Madrid.

Med sejren har Barcelona vundet den spanske pokalturnering 29 gange, og dermed var der en titel i afskedsgave til træner Luis Enrique.

Han stopper efter sæsonen og måtte se både det spanske mesterskab og Champions League fordufte i denne sæson.

Luis Suarez var ude med en muskelskade, og Paco Alcácer var dermed med i Barcelonas offensiv sammen med Lionel Messi og Neymar.

Efter en halv time viste Messi endnu en gang, hvad der kan ske, når han får lov at flytte bolden hurtigt, og der gives bare lidt plads.

Messi spillede bandespil med Neymar, og argentineren bragte Barcelona foran 1-0 med en klinisk afslutning og sit femte mål i den spanske pokalturnering i denne sæson.

Man kunne måske forvente, at Barcelona ville slå til hurtigt igen, men det blev i stedet Alaves, der diskede op med en drømmescoring.

Tre minutter senere fik Alaves tilkendt et direkte frispark langt ude, og Theo Hernandez fik i den grad fyret op under Alaves' tilhængere, da han kanonerede bolden i mål til 1-1.

Alaves kom dog slemt på hælene i Barcelona-maskinen i de sidste minutter af halvlegen, hvor to Barcelona-scoringer kom som en hvirvelvind.

Først viste Messi igen et rapt fodskifte og spillede Andre Gomes helt fri, hvor efter Gomes fandt Neymar, der nemt øgede til 2-1.

Tre minutter inden i halvlegens overtid lynede Messi så igen.

Først afdriblede han en hær af Alaves-spillere, før han med en genial aflevering spillede Paco Alcácer fri, og den tidligere Valencia-spiller øgede til 3-1.

Messi tryllede videre og lagde op til en stor mulighed kort efter pausen, som Alcacér misbrugte.

Barcelona sad tungt på opgøret, og Messi fandt også Andrés Iniesta, som efter 65 minutter skød lige over Alaves' mål.

Alaves lykkedes ikke med et afgørende comeback, og Messi og co. kunne til sidst sige pænt farvel til Vicente Calderón og fortjent løfte pokalen
/ritzau/