VORES VALG Messerschmidt: Danmark får aldrig euroen
Morten Messerschmidt (DF) tror ikke, at euroen har store overlevelseschancer. Foto: Pressefoto danskfolkeparti.dk
Euroen er en døende valuta. Grækenland trækker de andre lande med ned, og Danmark får aldrig den fælles mønt, siger DF.

Euroen er en dødssejler, og danskerne kommer aldrig ombord.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt, som nu tager EU med ind i valgkampens sidste dage.

"Euroen er i en dyb krise, og jeg tvivler meget på, om den kommer sig. Jeg tror ikke, vi nogensinde kommer med i euroen," siger han til Newspaq.

På et pressemøde mandag fortalte Messerschmidt, at Tyskland i øjeblikket forbereder sig på, at Grækenland måske forlader euroen, hvilket ifølge Dansk Folkeparti vil betyde fornyet pres på den fælles mønt.

"Det er helt tydeligt, at det ikke kan lade sig gøre med en fælles valuta, medmindre EU har mulighed for at styre landenes økonomier. Det prøver man så at indføre, men det giver jo borgerkrigslignende tilstande i Grækenland," siger Morten Messerschmidt.

Ved siden af sidder partiformand Pia Kjærsgaard. Hun sætter alle mål ind på at undgå fremmed valuta, hvis Løkke og co. får magten efter torsdagens valg.

"Vi sætter foden ekstra hårdt ned i forhold til euroen, og det er en helt håbløs mission at begive sig ud på," siger Pia Kjærsgaard til Newspaq og henviser også til Grækenlands skrantende økonomi.

I en snert af kådhed spørger DF'erne endda med at sende euroen til folkeafstemning nu.

"Med et glimt i øjet kunne man måske tage en folkeafstemning nu, fordi den så ville falde med et brag. Men det er ikke rimeligt at gamble med dansk økonomi på den måde," siger Morten Messerschmidt.

Udover kampen mod euroen, vil Dansk Folkeparti også kæmpe mod EU's flyttecirkus mellem Bruxelles og Strasbourg. De vil bevare den nye grænsekontrol, uanset hvad EU siger, og de vil have samme EU-rabat som Sverige og England.

I vanlig Dansk Folkeparti stil hører der også en lille gimmick med det nye EU-fokus.

Danmark har nemlig fået en nyt (fup)ministerium - Europaministeriet. Der er oprettet en tilhørende hjemmeside med partiets EU-kampagne. Ministerposten har Morten Messerschmidt taget på sig i partiets forsøg på at sætte fokus på samarbejdet med EU.