Mere liv på Costa del Amager
Politikerne ønsker cafébåde, der skal servicere gæster på Amager Strandpark hele året, så der kommer mere liv - også uden for sæsonen.

Hen over sommeren er der masser af liv. Men udenfor sæsonen er der ? bortset fra et par hundeluftere og deres firbenede følgesvende ? næsten dødt på den nys opførte Amager Strandpark. Og det ønsker politikerne at ændre på.
»Der er et stort behov for, at der hurtigst muligt etableres nogle helårsaktiviteter i strandparken,« siger Monica Thon (R), der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.
Derfor stillede hun ved Teknik- og Miljøudvalgets møde i går forslag om, at der bliver mulighed for at placere en eller to café- eller restaurationsbåde i strandkanten.

Et forslag, som både socialdemokrater og radikale er positive over for. Dermed er endnu en forhindring for mere liv udenfor sæsonen på det københavnske svar på Copacabana væk.
»Mere liv i Strandparken kan desuden muligvis være med til at forhindre hærværk,« begrunder Monica Thon sit forslag.
Siden indvielsen af Amager Strandpark sidste år, har der fra flere sider været snakket om at etablere nogle helårs restaurationer. Dog ikke noget, Amager Strandpark I/S selv har planer om lige med det samme.
Grunden til, at der ikke er sat penge af til helårsaktiviteter endnu, skyldes, at man fra Amager Strandpark I/S endnu ikke fuldt ud kan vurdere strandparkens popularitet.
»Vi afventer Metroen. Og den kommer først i 2007,« siger Adrian Saly, der er informationsmedarbejder ved Amager Strandpark I/S.
Han forklarer, at den første seriøse vurdering derfor først kan foretages i 2008.