Menneskelig var i virkeligheden en hval

Politiet fik tirsdag en anmeldelse om et menneskelig på stranden ved Kalundborg. Liget viste sig dog at være noget helt andet.
Et menneskelig på stranden viste sig at være et dødt marsvin.
Et menneskelig på stranden viste sig at være et dødt marsvin.

Er det en fugl er det en fisk, eller hvad er det egentlig?

Forvirringen var stor tirsdag morgen, da Midt- og Vestsjællands Politi fik et ubehageligt opkald - Et menneskelig var fundet på stranden ved Svallerup Strandvej i Kalundborg.

"Vi reagerer selvfølgelig prompte og kører ud til stranden, men inden vi når frem, ringer anmelderen igen og siger, at han nok ikke helt mener, det er et menneskelig, men måske en stor fugl eller lignende," forklarer Carsten Andersen, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

I virkeligheden fandt politiet hverken liget af en fugl eller et menneske, men derimod et dødt marsvin (der er her tale om hval-art, og ikke det bløde kæledyr), der på ulykkelig vis var strandet i vandkanten.

"I første omgang kunne man jo godt få mistanken, at det var en alvorlig forbrydelse, men her var der jo nok en naturlig forklaring, at marsvinet bare har endt sine dage oppe på stranden," siger Carsten Andersen.

Efter det første opkald til politiet, blev anmelderen instrueret i at holde sig på afstand af liget, for ikke at ødelægge eventuelle spor. Det kan være forklaringen på forvekslingen mellem fugl, menneske og marsvin.

Politiet kan ikke oplyse, hvad der er sket med marsvine-liget, men de regner ikke med, at der er tale om en forbrydelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.