Margrethe vil hyre 3000 flere pædagoger

Et radialt forslag lyder nu, at kommunerne skal tvinges til at ansætte mange ekstra pædagoger. Ifølge Margrethe Vestager er der råd til det.
Der skal være plads til andet end at pudse næse, skifte bleer og give mad til børnene i de danske daginstitutioner. Det mener de radikale, der vil h ave kommunerne til at ansætte 3000 pædagoger på landsplan.
Der skal være plads til andet end at pudse næse, skifte bleer og give mad til børnene i de danske daginstitutioner. Det mener de radikale, der vil h ave kommunerne til at ansætte 3000 pædagoger på landsplan. Foto: Colourbox.dk

Tvang er vejen frem. I hvert fald lyder kravet fra den radikale leder, Margrethe Vestager, at kommunerne skal tvinges til at ansætte et minimum af pædagoger i deres vuggestuer og børnehaver, så personalet også kan nå andre ting end at skifte bleer og tørre næser.

Det skriver Politiken.

"Hele diskussionen om hvad Danmark skal leve af i fremtiden, handler om at investere i de næste generationer. Der kan vi gøre meget mere for de allermindste børn, der tilbringer mange, mange timer i daginstitution hver dag", siger Margrethe Vestager.

Det radikale forslag vil betyde, at der på landsplan over de næste cirka fem år skal ansættes 3.000 flere pædagoger.

"Vi har en udmærket pædagoguddannelse og mange dygtige og dedikerede pædagoger. Men når vi i mange år har haft en normering i forhold til folkeskoleklassers størrelser, så er det også på tide, at vi får det i børnehaver og vuggestuer", mener den radikale leder.

Ifølge Vestager koster de 3.000 ekstra pædagoger omkring 900 millioner kroner om året, som der ifølge hende selv er plads til i partiets reformplaner for den danske økonomi.

Kilde: Politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.