Madeleine-sag påvirker britisk hit-serie
Folkene bag den populære tv-serie Eastenders har ændret en historie om en barnekidnapning. Den mindede for meget om Madeleine McCanns kidnapning.

Det er BBC, der producerer Eastenders. Og her vurderede man, at sagen om den fire-årige Madeleine McCann, der blev kidnappet fra familiens hotellejlighed i Portugal 3. maj, lå for tæt på.

- Man følte, at historien, der inkluderede en børnekidnapning, ville være upassende og kunne forårsagde ubehag hos vores seere, siger en talskvinde fra BBC.

Eastenders handler om livet omkring Albert Square i London. Serien har kørt i 22 år og er stadig et af de mest sete programmer i Storbritannien.

Det er ikke første gang, at Madeleine-sagen har haft indflydelse på en populær britisk tv-serie. Forfatterne bag Coronation Street, der har eksisteret siden 1960 og handler om livet i en gade i en fiktiv landsby tæt på Manchester, kunne ikke nå at skrive en barnekidnapning helt ud. Til gengæld er der lavet om i plottet.

- Der var nogle ret foruroligende sammenfald med situationen i Portugal, og vi ønskede ikke at lægge mere oven i Madeleines forældrers pinsler, siger en talskvinde for serien.

Et af de kommende afsnit af Corontation Street skulle have indeholdt scener, hvor barnets mor under en pressekonference knuede sit barns bamse ind til sig og delte billeder af barnet ud. Den scene er nu fjernet.

via Listen To News