VALGET LURER

Måling giver stort rødt forspring

Hvis der var valg i morgen, ville Socialdemokarterne og SF stå til en gedigen valgsejr.
Der er grund til jubel hos Helle Thorning-Schmidt og resten af rød blok her til morgen. Arkiv
Der er grund til jubel hos Helle Thorning-Schmidt og resten af rød blok her til morgen. Arkiv Foto: Maria Bendix Olsen

Der er grund til jubel hos Helle Thorning-Schmidt og resten af rød blok her til morgen.

En dugfrisk meningsmåling Megafon har lavet for Politiken og TV 2, giver dem nemlig en markant sejr, hvis der var valg i morgen.

53 procent af de adspurgte siger, at de ville sætte deres stemme på et rødt parti. Derimod vil kun knap 47 procent pege på enten V, K, DF eller Liberal Alliance.

Dermed får Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal vælgernes opbakning, på trods af den omfattende kampagne Venstre har sat i gang, hvor partiet forsøger at så tvivl om rød bloks politik.

Hos de Konservative maner man til forsigtighed i forhold til at lægge for stor vægt på resultatet af meningsmålingen.

"Intet er afgjort i endnu. Der kommer rigtig mange målinger i de her dage, og de giver forskellige resultater. Men man skal huske på, at rigtig, rigtig mange vælgere ikke har besluttet sig endnu og først gør det på valgdagen," siger politisk ordfører hos de Konservative Carina Christensen til Newspaq.

Hos Socialdemokraterne ser man med glæde på målingen, og ser resultatet som et ønske om forandring i samfundet

"Vi ser den måling som et udtryk for at vælgerne ønsker forandring, dansk økonomi er i en meget alvorlig krise, og oppositionen står samlet nu om en kickstart at væksten," siger Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov til Newspaq.

Trods modgangen er de konservative klar til valget. Og det selv om målingen blot giver 82 blå mandater.

"Der er ingen tvivl om, at vi oplever at dansk økonomi på mange måder er gået i stå. VI oplever, at privatforbruget er gået i stå og vi ser et boligmarked, der er stagneret. Det sker bl.a. fordi folk er nervøse for udsigten til en rød regering vil hæve boligskatterne. Derfor vil det være befriende for mange, at valget er overstået. Så ja, vi kunne godt tænke os, at valget kommer nu," siger Carina Christensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.