Lykketoft hyldes efter Løkke-sviner: "Du er sgu en guttermand"

Mogens Lykketoft hyldes på Facebook for en lækket tale.
Mogens Lykketoft har i en tale kaldt Lars Løkke Rasmussen for "en lille svindler".
Mogens Lykketoft har i en tale kaldt Lars Løkke Rasmussen for "en lille svindler". Foto: SCANPIX arkiv

Politikere og kommentatorer har stået i kø for at revse Mogens Lykketoft (S) for at kalde Lars Løkke Rasmussen (V) for en "lille svindler" i en tale til sin 70-års fødselsdagsreception. 

Liberal Alliance partileder Anders Samuelsen kalder kommentaren for "uværdig", mens Folketingets formand Pia Kjærsgaard også har været ude med riven og kritisere Lykketoft for at sidde i et elfensbenstårn i FN hiovedkvarteret i New York.

Men anderledes opbakning får den nuværende formand for FN's Generalforsamling og tidligere socialdemokratiske formand på Facebook. Her forklarer han i et opslag, hvordan der var tale om det, han selv betegner som "et følelsesudbrud".

En dansk avis er kommet undervejs med den tale, som jeg holdt til min private 70-års fødselsdag i København tidligere på...

Opslået af Mogens Lykketoft på 25. januar 2016

Næsten 3.000 'synes godt om' opslaget i skrivende stund, mens der også er masser af støtte til Mogens Lykketoft i de mere end 500 kommentarer. 

"Du er sgu en guttermand bare du kunne komme hjem og sætte lidt skik på landet.... Vi savner anstændigheden," skriver Sune.

Og han er langt fra den eneste.

"Kære Mogens, det er en fremragende tale. Kort, præcis og uimodsigeligt sand," lyder det fra Linda, der ikke er den eneste, der kommenterer på ærligheden:

"Tak fordi du siger sandheden; det eneste der var galt med den tale er at den ikke blev holdt på Folketingets talerstol!" skriver Nis.

Burde ikke undskylde

Den famøse tale er skrevet i anledning af Lykketofts 70-års fødselsdag, hvor politikeren havde inviteret en række personer til fødselsdagsreception på Christiansborg. Senere sendte Lykketoft talen på mail til sine gæster. Efterfølgende er Berlingske så kommet i besiddelse af den og har offentliggjort den.

Det undrer Lykketoft sig over i sit Facebook-opslag.

- Jeg beklager et følelsesudbrud, men også at en gæst åbenbart har viderebragt noget, der bidrager til absolut utilsigtet offentlig debat, skriver han.

Men mange hæfter sig i kommentarerne ved, at Mogens Lykketoft slet ikke burde beklage.

"Synes ikke du skal beklage, for du har ret i det du sagde i talen," skriver Tim. Samme melding kommer fra Allan:

"Du har absolut ingen grund til at beklage, Mogens. Det er på tide at nogen kalder en spade for en spade," skriver han.

"Et selvmål af rang"

Der er dog også dem, der mener, at Mogens Lykketoft er gået for langt.

"Som offentlig person burde du vide bedre, man kan mene hvad man vil men den kommentar er ikke nogen værdig," skriver Jon blandt andet, mens Thomas kaldet det "et selvmål af rang".

Også blandt Avisen.dk's læsere bliver Mogens Lykketofts udmelding debatteret. Du kan selv blande dig i debatten i opslaget nedenfor.

"Det er den mest fladpandet populistiske regering, vi har haft i min levetid. Med en dybt utiltalende politik og nogle...

Opslået af Avisen.dk på 25. januar 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.