Pia K. og Samuelsen revser Lykketoft: "Det er uværdigt"
Flere politikere kritiserer Mogens Lykketoft for at kalde statsministeren for "en lille svindler".

En lækket tale fra Mogens Lykketoft (S) har fået flere politikere til taster på Facebook.

I en tale ved sin 70-års fødselsdagsreception 9. januar kaldte den nuværende formand for FN's Generalforsamling og tidligere socialdemokratiske formand ifølge Berlingske statsminister Lars Løkke Rasmussen for "en lille svindler".

Og det har blandt andet fået en spydig Pia Kjærsgaard til at reagere.

- Hans udtalelser taler næsten for sig selv: her taler en mand langt klogere end andre, en mand der fra sit elfenbenstårn i New York kigger ned på sit lille fædreland, skriver Folketingets formand på sin Facebook-profil.

Jeg kan se i Berlingske, at Mogens Lykketoft fejrede sin fødselsdag med at sable den tidligere regering ned – hans egen...

Opslået af Pia Kjærsgaard på 25. januar 2016

Hun bemærker også, at hun selv blev kritiseret flittigt for ikke at sige meget andet en held og lykke til Helle Thorning-Schmidt, da hun fik en toppost hos Red Barnet i London.

"Det er uværdigt"

Og Pia Kjærsgaard er ikke den eneste politiker, der lægger afstand til Mogens Lykketofts udtalelser. Også Liberal Alliances partiformand Anders Samuelsen sender et budskab til den tidligere socialdemokratiske formand.

- Det er uværdigt - både for Lykketoft selv og for folkestyret at gå amok på den måde som den tidligere statsministerkandidat her gør, lyder det fra Samuelsen på Facebook.

Det er uværdigt - både for Lykketoft selv og for folkestyret at gå amok på den måde som den tidl statsministerkandidat...

Opslået af Anders Samuelsen på 25. januar 2016

Søren Pind mener heller ikke, at det er gavnligt for det danske folkestyre, når private bemærkninger bliver luftet i det offentlige rum.

- Hvem har egentlig glæde af at private bemærkninger offentliggøres? Ikke demokratiet. Ikke politikerne, skriver Søren Pind (V) på Twitter

Også Lars Løkke Rasmussen selv har kommenteret på Mogens Lykketofts udtalelser. På sin Facebook-profil har statsministeren genpubliceret en alternativ version af sin nytårstale, hvor han opfordrer folk til at holde en ordentlig tone på de sociale medier. Videoen er ledsaget af et slet skjult budskab til Mogens Lykketoft.

- Budskabet er vist ikke nået helt over Atlanten:-) Sætter pris på alle min folkevalgte kollegaer, der hver med deres idelogiske udgangspunkt arbejde hårdt for det, de mener tjener Danmark bedst, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Tillader mig lige en genudsendelse... Budskabet er vist ikke nået helt over Atlanten. :-) Sætter pris på alle min...

Opslået af Lars Løkke Rasmussen på 25. januar 2016

Mogens Lykketoft har også selv valgt at kommentere på den lækkede tale på sin egen Facebook-profil. Her skriver han blandt andet:

- Jeg beklager et følelsesudbrud, men også at en gæst åbenbart har viderebragt noget, der bidrager til absolut utilsigtet offentlig debat.