VORES VALG Lykketoft: Enhedslisten må rydde op
Mogens Lykketoft gør det klart, at støttepartiet må få styr på tropperne. Her ses han sammen med Morten Bødskov. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Det er ingen slinger i valsen, hvad angår terror, fastslår Lykketoft, der erkender, at grænserne kan være svære at finde.

Den tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft forventer, at Enhedslisten nu kalder en række folketingskandiater til orden.

Det sker efter, de i dagens Jyllands-Posten bliver hængt til tørre, fordi de har ydet støtte til terrororganisationer som palæstinensiske PFLP og columbianske FARC.

"Jeg er sikker på, at Enhedslisten vil respektere dansk lovgivning og sørge for, at kandidater, der har udtalt sig anderledes, bliver rettet ind. Det er jeg sikker på, at de ordner selv," siger Lykketoft til Newspaq, der ikke agter at blande sig yderligere i sagen.

Han påpeger dog, at Enhedslisten, som alle andre, bør respektere, at visse organisationer er dømt uden for det gode demokratiske selskab.

"Jeg ville selv være uhyre forsigtig med den slags sympatier, men det er klart, at der er nogle uklare grænser. Og de kan kun fastlægges ved domstolene. De grænser, går jeg ud fra, Enhedslisten repræsenterer," lyder det fra Socialdemokraternes udenrigsordfører.

Ifølge Jyllands-Posten har folketingskandidaterne Stine Brix og Rosa Lund tidligere støttet FARC og PFLP via 'Foreningen Oprør,' der sendte 50.000 kroner til hver af organisationerne.