Lotte Friis: Det skærer dybt i hjertet
Lotte Friis er enormt ked af at have skuffet sine egne og sin træners forventninger med OL-femtepladsen.

Lotte Friis var tydeligt skuffet og forsøgte at være fattet, da hun efter sin kiksede OL-finale på 800 meter fri skulle prøve at forklare, hvordan det, der på forhånd blev regnet som en sikker medalje, kunne fordufte på den måde.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Halvvejs inde i løbet kørte det bare ikke, som det skulle, og så er det bare skuffende at se, at de tider, jeg svømmede ved VM sidste år, ville have givet mig medalje.

- Jeg ville så gerne have haft en medalje med hjem, uanset om det så havde været guld, sølv eller bronze, sagde hun.

Friis er ikke kun ked af det på sine egne vegne, men også på træneren Paulus Wildeboers.

Hollænderen har de seneste fire år arbejdet sammen med den danske langdistancesvømmer med det mål at hente en OL-medalje.

- Jeg har arbejdet meget hårdt på det her og har haft den bedste sæson nogensinde, så det skærer mig dybt ind i hjertet. Jeg er så skuffet, at det er svært at sætte ord på.

- Det bliver svært at se Paulus i øjnene, for han har kæmpet lige så hårdt for det her som mig. Så jeg har det dårligt indeni. Jeg vil helst bare forsvinde og komme væk herfra, sagde svømmeren.

Hun mener, at snakken om en sikker medalje har været forfejlet, men har ikke følt sig presset af forventningerne.

- Jeg har egentlig været ligeglad med det. Jeg har kun skullet tænke på det pres, som Paulus og jeg har lagt på os selv. Det er os to, jeg svigter mest lige nu.

- Jeg syntes virkelig, at jeg havde forberedt mig så godt som muligt. Det er også derfor, at det er så meget hårdere, sagde Friis.

Nu satser hun på, at en af de andre landsholdssvømmere kan hente den medalje, hun ikke fik.

- Nu håber jeg, at de andre stepper op og gør det samme, som jeg gjorde i Beijing og henter den medalje, vi gerne skulle have her.

Danmark havde en målsætning om mindst én svømmemedalje i London, og Lotte Friis var topkandidat til at tage den.

/ritzau/