Løntilskuds-job i stærk vækst på Fyn
I samme periode faldt antallet af tilskudsjob i hele landet med to procent. Foto: Colourbox
Kommune har på tre år øget antallet af tilskudsjob med 50 procent mod knap 25 procent på landsplan.

Antallet af ansatte i job med løntilskud i Odense Kommune er steget de seneste år, mens almindelige job i kommunen forsvinder. Det skriver Fyens Stiftstidende

Over 700 almindeligt lønnede job er i løbet af de seneste tre år blevet nedlagt i Odense Kommune. Samtidig er der oprettet næsten 500 ekstraordinære, offentlige kommunale stillinger i form af løntilskuds-, fleks- og skånejob.

Odense Kommune har i perioden øget antallet af tilskudsjob med 50 procent mod knap 25 procent på landsplan.

Antallet af ansatte i tilskudsjob er også steget i de andre fynske kommuner siden 2009, men de har alle reduceret i de ekstraordinære stillinger det seneste år, skriver Fyens Stiftstidende.

Imens er boomet i kommunale tilskudsjob fortsat i Odense, hvor der fra marts 2011 til samme måned i år blev oprettet 276 fuldtids tilskudsjob, en stigning på 22,8 procent. I samme periode faldt antallet af tilskudsjob i hele landet med to procent.

Social- og arbejdsmarkedsrådmand Peter Rahbæk Juhl (S) har en god forklaring: Refusionsloven blev ændret i 2010, så virksomhedsrettet orientering giver en højere refusion end kursusbaseret aktivering. Det betød, at Odense Kommune måtte omlægge hele sin strategi.

- For at opfylde vores kvote måtte vi skrue voldsomt op for tilskudsjobbene. Det gik lettest der, hvor vi selv var herre over tingene. Vi har også skruet op for den private aktivering og er meget opsøgende, men der skal to til en tango, begrunder Peter Rahbæk Juel den voldsomme stigning over for avisen.

Selv om de private tilskudsjob har vist sig at være en bedre vej til ordinært arbejde, mener rådmanden ikke, man skal dømme offentlige tilskudsjob ude.

- Det kan give et kendskab til en arbejdsplads og give arbejdsgiver mulighed for at se folk an. Når der så skiftes ud i personalet, er chancerne bedre, siger Peter Rahbæk Juel til Fyens Stiftstidende.