Løkke: Pinds terror-udtalelse upassende
To personer, der har gjort sig uheldigt bemærket med kommentarer efter vanviddet i Norge. Pind beklager, det gør blærerøven Mads Christensen ikke. Foto: DR Presse/montage
Det var ikke det smarteste i verden, da udviklingsminister Søren Pind (V) sammenlignede træ-aktivister med massemorderen Anders Breivik.

Det var ikke videre gennemtænkt, da udviklingsminister Søren Pind (V) i en statusopdatering på Facebook sammenlignede Østerild-aktivisterne med massemorderen Anders Behring Breivik.

I går måtte Søren Pind så beklage sin Facebook-bommert, og nu bekræfter Pinds chef, at det ikke var for smart.

Sammenligningen var "upassende", siger Lars Løkke Rasmussen til Politiken efter dagens mindegudstjeneste for ofrene.

I en klassisk politiker-vending slår Lars Løkke Rasmussen endvidere fast, at det er godt Søren Pind nu har beklaget.

"Jeg er enig med Søren Pind i hans beklagelse af, at han drog den sammenligning," lyder det kryptiske svar fra statsministeren til Politiken.

Hvor meget Søren Pind i virkeligheden beklager sin uheldige Facebook-status er uvist. Han mener, at det hele er mediernes skyld, når de ikke forstår hans besked.

"Information definerede angrebet. Morgenflade røg på. Deadline sluttede aftenen konstaterende "Søren Pind har dummet sig". En dag i mediernes selvbekræftende mølle... Har nogen af dem egentlig på noget tidspunktet troet, jeg mente Østerild og de sataniske rovmord i Norge var det samme? Sandheden er blevet ligegyldig. Fra i morgen mediepause igen til omkring 15. august. Godnat...," skrev Søren Pind omkring midnat.

Udviklingsministeren har nu valgt at gøre sine Facebook-beskeder tilgængelige ved at have en åben profil. Det oplyser han på.... Facebook.

Kilde: Politiken.