Løkke om Manchester-angreb for meningsløst: Jeg er forfærdet
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er trist over Manchester-angrebet mandag aften. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Statsministeren er forfærdet over tragedien i Manchester, hvor en selvmordsbomber slog til ved en koncert.

Tirsdag morgen er 22 mennesker meldt omkommet i forbindelse med en koncert mandag aften i Manchester Arena med amerikanske Ariana Grande.

Britisk politi har bekræftet, at en mandlig selvmordsbomber står bag angrebet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er rystet over tragedien.

- Jeg er forfærdet over det usle angreb i Manchester. Uskyldige mennesker, heraf mange unge, mistede livet, mens de var sammen til koncert.

- Familier er i nat blevet slået i stykker, og det er simpelthen så tragisk og meningsløst at tænke på, siger han i en pressemeddelelse.

Gerningsmanden havde medbragt en sprænganordning til koncerten med den 23-årige sangerinde. Gerningsmanden blev dræbt ved eksplosionen.

En talsmand for politiet i Manchester oplyser, at der er børn blandt de 22 dræbte. Han oplyser ikke hvor mange. 59 er såret.

Politiet er i færd med at undersøge, om geringsmanden indgik i et radikalt netværk, eller om han handlede alene.

Øjenvidner har oplyst, at de hørte en kraftig eksplosion, lige efter koncerten var slut, og lyset var tændt i salen. Braget kom fra en af sidegangene i musikarenaen.

Der er tale om den værste terrorhandling i Storbritannien siden 2005, hvor over 50 mennesker blev dræbt ved samtidige angreb på Londons undergrundsbane og en dobbeltdækkerbus.

De skyldige dengang var radikaliserede muslimer.

Der var 21.000 mennesker mødt op i Manchester Arena for høre Ariana Grande. Mange børn og teenagere var blandt de 21.000.

Den konservative premierminister, Theresa May, bekræftede i løbet af natten, at eksplosionen blev efterforsket som "en rædselsvækkende terrorhandling".

May og lederen for Labour, Jeremy Corbyn, meddelte, at de var blevet enige om suspendere deres valgkamp på ubestemt tid frem mod parlamentsvalget 8. juni.

/ritzau/