Løkke: Danmark er ramt af ny krise
Lars Løkke blev overrasket over de amerikanske politikeres handlingslammelse. Foto: Thomas Sjørup / POLFOTO
Statsministeren erkender, at landet er inden i en ny krise forsaget af international uro.

For blot få måneder siden erklærede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Danmark var ude af krisen.

Men nu har en ny "international gælds- og tillidskrise" ramt landet, konstaterer han på et pressemøde ved Venstres sommergruppemøde i Rønne.

Den alvorlige økonomiske krise, som har hærget alverdens finansmarkeder hen over sommeren, har overrasket statsministeren, erkender han.

"Jeg forudså ikke, at det amerikanske politiske system var ved at spille fallit," siger han med henvisningen til uenigheden mellem demokrater og republikanere i Washington om hævelsen af det amerikanske gældsloft.

"Jeg må helt åbent sige, at det, vi har været vidne til hen over sommeren, hvor verdens stærkeste økonomi er blevet nedvurderet, så jeg ikke komme," siger han.

Løkke fastholder dog trods erkendelsen, at regeringen har styr på situationen.

"Det, der er sket i sommer, rokker ikke en tøddel ved, at den linje, vi har lagt, er den rigtige," slår han fast, og holder døren på klem for politiske økonomiske tiltag med en bemærkning om, at økonomien nu befinder sig et nyt sted, hvortil der findes en værktøjskasse.

Samtidig tæsker han videre på oppositionens plan, som han mener, vil forøge statens gæld med et trecifret milliardbeløb i 2020.

"Reaktionen på at befinde sig i en ny krise er ikke at stifte ny gæld," lyder det fra Rønne.

"Vi taler om risikoen for op imod en seksdobling af statsgælden," forsætter Løkke.